DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÖZBAY ; “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

ÖZBAY ; “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

10151966_946165052087100_5740067645302867308_n

Anadolu Gençlik Derneği Gölcük İlçe Başkanı Hüseyin Özbay 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümünde yaptığı basın açıklamasında Çanakkale Savaşı’nın öncesi ve sonrasıyla kadim bir inancın müdafaasının tezahürü olduğunu ve bu tezahürün bugün de AGD çalışmalarına aynı aşkla, aynı imanla ve aynı şevkle devam ettiğini belirtti.

“Çanakkale şehitlerinin ruhları okuyana bir faydası olmayan hatimlerle değil, okuyanın özüne uygun yaşamaya çalıştığı hatimlerle şad edilir”

Yaşına bakılmaksızın eli silah tutan her gencin İslam’ın başkenti İstanbul’u ve devletini korumak için cepheye alındığını anlatan Özbay, ‘’İstanbul düşerse Mekke,Medine, Şam,Kudüs düşecekti. Bunun farkında olan ümmetin mübarek anaları on dördünde, on beşinde olan kuzucuklarını cepheye gönderdiler. Dünyanın en güçlü donanmaları da Boğaz’dan geçmesin diye iki yüz elli bin delikanlı kendi canından geçti. Bu iki yüz elli bin şehidimizin yetmiş bin kadarı lisenin ilk yıllarındaki öğrencilerin emsaliydi. Zaferin üzerinden yüz bir yıl geçti ama onlar hala on dördündeler, on beşindeler. Çanakkale şehitlerimizi anmanın esaslı duruşu Kelam-ı Kadim’in özünü anlamaktır. Şahadet sadece taşın toprağın çiğnetilmemesi değil bilakis bir ruhun, bir anlayışın, bir inancın müdafaasıdır.’’ dedi.AGD’nin “hatim’’ programlarıyla Çanakkale ruhunun özünün Kur’an-ı Kerim olduğunu belirten Özbay,‘’ Çanakkale şehitlerinin ruhları okuyana bir faydası olmayan hatimlerle değil, okuyanın özüne uygun yaşamaya çalıştığı hatimlerle şad edilir. Bu hatimler esaslarını yerine getirmek için indirilmektedir. Biz gençlerimizi Kur’an’ın öğretileriyle buluşturduğumuz da şehit ataları kurşunların üzerine yürüten ruhla da buluşturmuş olduğumuza inanıyoruz’’  açıklamasında bulundu.Çanakkale zaferinin yıldönümü nedeniyle AGD Gölcük’ün yoğun bir faaliyet içerisinde olduğunu anlatan Özbay, ‘’Bizlerde diğer AGD şubelerinde yapıldığı gibi Canakkale şehitlerimizi anmak için hatimler okumayı, Konferans düzenlemeyi ve gençlerimizi şehit dedeleriyle buluşturmak için Çanakkale gezisi düzenlemeyi planlıyoruz” diyerek açıklamasını bitirdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.