DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sanatçı Ece Kazan, SIR’larını paylaştı

Sanatçı Ece Kazan, SIR’larını paylaştı
31.03.2016
1.344
A+
A-

      Seramik Sanatçısı Ece Kazan ‘SIR KÜPÜ’ isimli 3. kişisel sergisini, Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Açılışını Sanatçı Sunay Akın’ın yaptığı sergi, Ece Kazan’ın 20 yıllık sanat hayatının önemli bir kesiti.

Açılışı gerçekleştiren Sanatçı Sunay Akın: Sanat eserlerinin olmadığı toplumlarda işte böyle kötü haberler ortaya çıkıyor. İnanın bana bugün kötü ne yaşıyorsak bu güzel eserlerin evlerimizde olmayışından, başka bir şey değil.

Seramik Sanatçısı Ece Kazan, tamamı el yapımı olan ve detaylı işçiliği ile öne çıkan eserlerini Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Çok sayıda davetlinin katıldığı sergide, 100’ü aşkın pano ve obje beğeniye sunuldu. Sergi, 30 Nisan’a kadar açık kalacak.

Konuşmasına davetlilere teşekkür ederek başlayan Sanatçı Ece Kazan, gösterilen ilgiden ve Gölcük’te olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Sergiyi hazırlarken büyük keyif aldığını dile getiren Ece Kazan, başta Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kazan, serginin adının neden ‘SIR KÜPÜ’ olduğunu ise şu sözlerle açıkladı: “Serginin adı benim sır fırınını açtığımda duyduğum heyecanla ilgili. Çünkü sır fırınına bir eser yerleştirirken ne kadar kontrol ederseniz edin her zaman küçükte olsa bir sürprizle karşılaşırsınız. Gizemlerle ve sihirle doludur o fırın. Bir muammadır diyorum ve sizleri bu sırrı çözmeye davet ediyorum.”

Sunay Akın: Sanat insanı besler, ilham verir

Eserleri tek tek inceleyen ve çok beğendiğini ifade eden Sanatçı Sunay Akın ise yaptığı açılış konuşmasında gıpta ettiğini söyledi. Sunay Akın, şöyle konuştu:

“Edebiyat dille sınırlıdır, Türkçe bilmeyen bir şey anlayamaz. Ama bu eserler evrenseldir. Karşısına kim gelirse gelsin öyle hayran hayran kalır. O nedenle sanatınıza gıpta ettim bu güzel eserleri görünce. Bana bunlar o kadar iyi geliyor ki… Ben böyle eserlerle, bunlarla besleniyorum. Bu eserlere baktığımda ise şunu görüyorum: Bu eserleri ortaya çıkaran da bir insan, televizyondaki o dehşet sahnelerini yaratanlar da. Gergedan dediğinizde gergedanın dünyası bellidir. Ya da tavus kuşu, Zebra dediğimde onun dünyası bellidir. İnsan kim? Bu eserler insan gücü. Bunların her biri bir sinema filmine bedel, otur seyret. Yaşadığımız mekânlarda bu güzellikler olmalı. Sanat eserlerinin olmadığı toplumlarda işte böyle kötü haberler ortaya çıkıyor. İnanın bana bugün kötü ne yaşıyorsak bu güzel eserlerin evlerimizde olmayışından, başka bir şey değil. Sanat, insanı besler, ilham verir.

 

4ECE KAZAN -332

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.