DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SEDAŞ BAYAN ÇALIŞAN İSTİHDAMINA ÖNEM VERİYOR

SEDAŞ BAYAN ÇALIŞAN İSTİHDAMINA ÖNEM VERİYOR

Elinin hamuruyla erkek işine karışma deyimini tersten okuyan bayan çalışanlar, iş dünyasında orta kademeden üst yönetime kadar pek çok pozisyonda görev alıyorlar.

Kadınları yeri iş alanında artıyor

İş dünyasında finanstan inşaata, enerjiden turizme, bilişimden perakendeye kadar pek çok sektörde görev alan kadınlar, şirketlerin yönetim kademelerinde de seslerini yükseltmeye başladı. Kadınlar eğitimleri, iş tecrübesi ve estetik kaygılarıyla göz doldururken, duygusal zekâlarıyla da iş dünyasına ayrı bir bakış açısı getiriyorlar.

1675 personel içinde 138 çalışana, oran olarak da yüzde 1’den yüzde 8’e ulaştı

SEDAû BAYAN ÄALIûAN òSTòHDAMINA ôNEM VERòYORSEDAŞ, enerji sektöründe erkek çalışanların yoğun olduğu bir iş kolunda olmasına rağmen bayan çalışan sayısı dikkate alındığında, bayan çalışan istihdamına verdiği önem, kadın çalışanlarına sunduğu önemli olanaklarla hem sektöre hem de diğer şirketlere örnek oluyor. Çağrı Merkezi ve müşteri hizmetleri merkezleri ile beyaz yakalı uzman ve sorumlu pozisyonlarındaki bayan çalışan sayısı da her geçen gün artıyor. SEDAŞ’ta da bayan çalışan sayısı birkaç yıl içinde 1675 personel içinde 138 çalışana, oran olarak da yüzde 1’den yüzde 8’e ulaştı. Müdür düzeyinde bayan yönetici sayısı da 10’a ve bayan yöneticilerin toplam yönetici sayısı içindeki oranı da yüzde 25’e ulaştı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.