DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SİME-SEN’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

SİME-SEN’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

“KADINA ŞİDDET UYGULAYANLAR İNSANLIKTAN ZERRE KADAR NASİBİNİ ALMAMIŞ VARLIKLARDIR”

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında basın açıklamasında bulundu. Başkan Hoyur, “Kadınlara yapılan aşağılık şiddet ve cinsel saldırıları SİME-SEN ailesi olarak şiddetle kınıyoruz” dedi.

“Kadına Şiddeti Kınıyoruz”

SİME-SEN Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için özel bir gündür. Bu vesileyle; anamız, çocuğumuz, bacımız, eşimiz ve sevgilimiz olan kadınlara yapılan aşağılık şiddet ve cinsel saldırıları SİME-SEN ailesi olarak şiddetle kınıyoruz.”

“Bu tür davranış sergileyen yaratıkların insan olabileceklerine ihtimal vermiyorum”

Bu tür davranış sergileyen yaratıkların insan olabileceklerine ihtimal vermiyorum. Bunlar zerre miktarda insanlıktan nasibini almamış varlıklardır. Bu tür insanlık dışı davranışlara maruz kalan tüm kadınlarımızın ailelerine başsağlığı, hayatını kaybeden kadınlarımıza da Allahtan rahmet diliyorum. Umarım bu tür haberleri sonsuza kadar ne okur, ne duyar, ne de konuşuruz inşallah. Bu vesileyle günümüzün en can alıcı konuları arasında yer alan kadına şiddetten biraz bahsetmek, bazı istatistiki verileri paylaşmak istiyorum. Şiddet, taciz, tecavüz, öldürülme; aslında bu sorunlar sadece Türkiye’de mevcut sorun ve olaylar olmayıp, tüm dünya ülkelerinde yaşanan gerçeklerdir. Dünya genelinde kadın genelde her zaman ikinci sınıf kategoride görülmektedir.”

“2002 yılı kayıtlarına 66 olarak geçen kadın cinayet sayısı, 2007 yılında 1011’dir”

“2002 yılı kayıtlarına 66 olarak geçen kadın cinayet sayısı, 2007 yılında 1011’dir.Kadın cinayetlerinde en büyük ortak özellik öldürenlerin erkekler olduğu açıkça göze çarpmaktadır. Devlet teşkilatlarının resmi istatistik verilerine göre; 2001–2004 yılları arasında; 21.268 kadına aile içi kötü muamele, 10.148 kadın kaçırma, 3.800 kadın müstehcen hareket, 3.366 kadın ırza geçme, 1803 kadın evlenme vaadiyle aldatılarak kızlık bozma, 1.371 kadın fuhuşa teşvik suçlarının mağduru olarak kayıtlara geçtiğini maalesef üzülerek görmekteyiz.”

“Türkiye’de yaşayan kadınların dörtte biri fiziksel şiddete uğramaktadır”

“Türkiye’de yaşayan kadınların dörtte biri fiziksel şiddete uğramaktadır. Şiddete uğrayan kadınların dörtte üçünün eşi tarafından şiddete maruz kaldığı, cinayet sonucu ölen kadınların çoğunun eşi tarafından öldürüldüğü görülmektedir. Tecavüze uğrayanların % 50’si 18 yaş altında olduğu ve her 4 kız çocuktan biri cinsel şiddete uğradığı da ciddi bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Acil yardım hattını arayan kadınlardan % 57’sinin fiziksel şiddete, % 46,9’u cinsel şiddete,% 14,6’sının aile içi ve % 8,6’sı tecavüze maruz kaldığı da ayrıca üzerinde durulması gerekin diğer bir husustur.”

“Yapılan bir araştırma kadınların % 59’unun şiddet kurbanı olduğunu ortaya koymaktadır”

DSC_0181“Yapılan bir araştırma kadınların % 59’unun şiddet kurbanı olduğunu ortaya koymaktadır. Kadınlarımızın çalışma hayatındaki yerini de biraz değerlendirecek olursak;

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre, 10 yıl önce Türkiye’de 15 ve yukarı yaşta 22 milyon 849 bin kadın iken, kadın işgücü 1999 yılında 6 milyon 853 bin kişiydi. 2009 yılının Kasım ayı itibarıyla 15 ve yukarı yaştaki kadın sayısı 3 milyon 468 bin kişi artarak, 26 milyon 317 bine ulaşırken, buna karşın 1999 yılında 6 milyon 853 bin olan kadın işgücü sayısı 2 bin kişi azalarak, 2009′ da 6 milyon 851 bin kişiye gerilediği görülmektedir. Buna göre 1999 yılında kadınlarda % 30 olan işgücüne katılma oranı 4 puan azalışla 2009 sonunda yüzde 26′ ya indiği de ayrıca görülmektedir. “

 

 

 

 

 

“Tüm cesur kadınlarımızın kendi hak ve hukukunu koruma ve kollama adına yapacakları bütün girişimleri cani gönülden destekliyorum”

 

“ILO, EUROSTAT ve TÜİK verilerinden Dünya genelinde % 74,3 erkeğe karşılık % 49,1 kadın istihdam edilirken, Türkiye’deki oran % 64,3 e karşılık % 22,2 olarak verilmektedir. Kadının istihdam edilme oranı dünya genelinde % 50 iken Türkiye’de bu oran %25’ e kadar gerileme eğilimi göstermektedir. Yukarıda kadınlarımızın içinde bulunduğu durumu Türkiye’deki acı gerçekleriyle ve tüm çıplaklığıyla ortada durmaktadır. Kadın sorununa erkek egemen zihniyetiyle çözüm bulunamaz.Bu kapsamda; Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Kocaeli Şubesi olarak anamız, çocuğumuz, kardeşimiz, sevgilimiz, eşimiz, çalışma arkadaşımız ve vazgeçilmezlerimizden olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, bir farkındalık yaratabilmek için tüm cesur kadınlarımızın kendi hak ve hukukunu koruma ve kollama adına yapacakları bütün girişimleri cani gönülden destekliyorum.Yüce Allah’ın bize bir emaneti, bir ana, bir çocuk, bir kardeş, bir sevgili ve bir eş olan kadınlarımıza şiddete hayır diyorum.Geleceğimizi yetiştiren ve şekillendiren, toplum hayatında erkeklerden çok daha zor şartlarda çalışmak zorunda bırakılan kadınlarımızın bu özel gününü en kalbi duygularla kutlar, gelişimin ancak kadınların toplumlarda hak ettikleri yeri bulmalarıyla mümkün olacağının altını çizmek belirtmek isterim” diyerek açıklamalarını bitirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.