DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ŞUBAT AYINA OPERASYONLAR VE ŞEHİT HABERLERİ DAMGA VURDU

 Türkiye’de PKK terör örgütüne karşı devam eden operasyonlar ve gelen şehit haberlerinin Şubat ayına damga vurduğu belirlendi. Bir Medya Takip Ajansı’nın yapmış olduğu araştırmaya göre, teröristlere karşı yapılan operasyonlar ile çatışmalarda şehit düşen asker ve polislerle ilgili yazılı basına 30 binden fazla haber yansırken, bu haberlerin 20 binden fazlasının verilen şehitler hakkında olduğu ortaya çıktı. Teröristlere karşı yapılan operasyonların da yazılı basında 12 bine yakın haberle gündeme geldiği tespit edildi. Geride bıraktığımız Şubat ayında Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler hakkında  yazılı basına 8 binden fazla haber yansıdığı saptanırken, Ankara’da askeri servis araçlarına yapılan bombalı saldırı hakkında da yazılı basında 4 bini aşkın haber yer aldığı belirlendi.

Bir medya takip merkezinin üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesinde, Türkiye gündeminde geçen ay öne çıkan bir diğer konu da başkanlık sistemi ve yeni anayasa tartışmaları oldu. Ana muhalefet partisinin masadan kalkması ile alevlenen anayasa tartışmaları ve başkanlık sistemi hakkında Şubat ayında 6 bine yakın haber yayınlanırken, başkanlık sistemi ile ilgili 2 bin 962, yeni anayasa hakkında da 2 bin 852 haberin yazılı basında yer alması dikkat çekti. Şubat ayının yazılı basında öne çıkan bir diğer konusu ise Artvin Cerattepe’de maden çıkarılmasına karşı yapılan protesto ve gösteri haberleri oldu. Artvin’de yaşananlar yazılı basında 2 bine yakın haberle yer alırken, Türkiye gündeminde Şubat ayında öne çıkan bir diğer önemli konu ise Suriye’deki PYD-YPG güçlerine karşı obüslerle yapılan top atışları ve yaşanan tartışmalar oldu. Bu konu ile ilgili yazılı basında bin 500’e yakın haber çıkarken, Suriye’ye kara operasyonu tartışmalarının da bin 300’ü aşkın haberle gündeme geldiği tespit edildi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.