DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TAKI TASARIM SEMPOZYUMU’NDA ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

TAKI TASARIM SEMPOZYUMU’NDA ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Onursal Başkanları Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş olan ‘Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu’’ Gölcük Vizyon 2023 kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde, sempozyumun ikinci günü Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulunda gerçekleşti.

Uluslararası alanda çalışmaları bulunan ve önemli çalışmalara imza atan Mücevher Sanatkarı Sayın Viktor Öcal’ın 2001 yılında kendisinin geliştirdiği “Negatif Heykel Tekniği” konulu oturumu ile sempozyumun ikinci gün ayağı başladı. Uzman sanatçı Viktor Öcal, öğrenciler ile anılarını ve deneyimlerini kısa bir söyleşi ile tamamladıktan sonra uygulamalı gösterim ile çalışmalarını öğrencilerine sergiledi.

Çalıştayın ardından; “Tablolar Üzerinden Rönesans ve Osmanlı Takıları” konulu sunum Yrd. Doç. Dr. Nilgün Şener tarafından gerçekleşti. Sayın Şener: Rönesans dönemine ait olan tablolarda bulunan takıların kronolojik olarak gelişimini ve o yüzyıllarda takıların ihtişam dolu mücevherlerden oluşturulduğunu öğrencilere gösterdi.

IMG_5191 IMG_5210 IMG_5231 IMG_5296 IMG_5323 IMG_5190

Günün son oturumu Yrd. Doç. Dr. Haldun Şekerci’nin; “Türk Kuyumculuğunda Geleneksel Sanat Tekniği” konulu sunumu ile son buldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.