DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Taşkın, “İsteğimiz yetkililer tarafından göz ardı edilmesin”

Taşkın, “İsteğimiz yetkililer tarafından göz ardı edilmesin”

GÅláin-Taükçn

Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Taşkın, “Gölcük’te bazı yerlere küçük kedi evi yapılmasını istiyoruz. Bu isteğimiz yetkililer tarafından göz ardı edilmesin” dedi.

‘Sokak hayvanları konusunda eğitim şart”

Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “İlçemizin belli başlı yerlerine çok fazla zahmetli olmayacak şekilde kedi evlerinin yapılmasını istiyoruz. Bu kedi evleri sayesinde sokaklarımızda bakımsız bir şekilde yaşayan kedilerimizin barınacakları evleri olacak. Dolayısıyla sahipsiz kedilerimizi oraya topladığımız zaman hiç kimsenin onlardan en ufak bir şikayeti kalmayacak. Orada küçük evlerin içerisinde bulunan kedilerin beslenmesini ise kedi evlerinin bulunduğu muhitteki görevlendirdiğimiz gönüllü arkadaşlarımız sağlayacaklar. Bizim isteklerimiz bu doğrultudadır. Yetkililerin isteklerimizi duymasını istiyoruz” dedi.Başkan Taşkın vatandaşlar tarafından yoğun şikayet alan sokak köpekleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan taşkın yaptığı açıklamada, “İnsanlarda bizlere bir başka şikayetlerde sokak köpekleri ile alakalıdır. Bu konu ile ilgili şunu dile getirebilirim ki bizdeki en büyük sorun asında insanlarımıza ve en başta çocuklarımıza bu konu hakkında gerçekten ciddi bir şekilde eğitim verilmesi gerekiyor. Çünkü en başta sokaklarımızda yaşayan köpeklerimiz, kendilerine saldırmayan insanlara genellikle bir şey yapmıyor.  İçlerinde saldırgan köpekler olabilir. Fakat bu konu ile ilgili yapılan çalışmalar doğrultusunda saldırgan köpekler toplanıyor ve onlar için gerekli tedavi yöntemleri uygulanıyor. Bizim halkımızdan en büyük isteğimiz sokak hayvanlarına kötü davranmasınlar” diyerek konuşmasını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.