DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“TÜRK MÜTEAHHİTLİK VE İNŞAAT SEKTÖRÜ DÜNYADA BİR MARKADIR”

“TÜRK MÜTEAHHİTLİK VE İNŞAAT SEKTÖRÜ DÜNYADA BİR MARKADIR”

Kocaeli Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği Sektör İstişare Toplantılarının 3 ncüsü, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanısıra; Vali Yardımcısı Osman Sarı, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve Ticaret Odası Meclis Üyeleri ile çok sayıda sanayici ve işadamları katıldı.

“GÜZEL BİR GÜNDE, KOCAELİ TİCARET ODAMIZDA SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”02 03 04 01

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ’ın konuşmalarının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “Güzel bir günde, Kocaeli Ticaret Odamızda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu toplantılardaki temel amacımız, var olan potansiyeli ve kapasiteyi karşılıklı değerlendirmek, bunun daha iyisine ulaşmasını sizlerle birlikte istişare etmek ve alınması gereken önlemleri gerek il, gerekse Ankara düzeyinde sizlerden gelen iletileri karşılıklı kurumsal işleyişte hem işbirliği içinde, hem de güç birliği içerisinde çözüme kavuşturmaktır. Ülkemiz güzel ve güçlü bir geleceğe doğru yol alıyor. İnşallah bu büyük yürüyüşümüz ve kararlı ilerleyişimiz devam edecektir. Bu noktada Kocaelimiz; bu büyük gelişmenin, kalkınmanın çok önemli ve belirleyici bir büyükşehridir. Dinamikleri, kapasitesi, sahip olduğu birikimleriyle Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına en önemli katkıları koyan ilimizdir. Açıklanan 2015 vergi sonuçlarında Kocaelimiz Türkiye’de en fazla vergi veren ikinci büyük ildir. Çok daha önemli olan bir konuda; vergi sadakatinde Türkiye birincisidir. O nedenle tüm Kocaelili vergi mükelleflerine teşekkür ediyorum.

 “TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİM SÜRECİNDE İNŞAAT SEKTÖRÜ ŞÜPHESİZ ÇOK ÖNEMLİ BİR SEKTÖRDÜR”

Bugün inşaat meslek komitemiz ve müteahhitlik sektörünün temsilcileriyle birlikteyiz. Türk müteahhitlik ve inşaat sektörü artık dünyada bir markadır. Dünyada Çin’den sonra ikinci en büyük taahhüt alan, hem de uluslararası başarılarıyla öne çıkan bir ülkeyiz. Türkiye’nin değişim sürecinde inşaat sektörü şüphesiz çok önemli bir sektördür. Çünkü inşaat sadece bir sektör değil, bir anda 100’ ü aşkın sektörü tetikleyen, etkileyen ve her birisiyle katma değer yaratan bir sektördür. Türkiye’de istihdam edilen her 100 kişiden 91’i inşaat müteahhitliği alanında istihdam ediliyor. Bu veriler, inşaat sektörünün bir çok sektörü etkilediği, belirlediği ve doğrudan istihdama pozitif etki sağladığı açıktır. 2015 yılında Kocaeli’de toplam 6687 müteahhitlik firmamız faaliyet gösterdi. Bunların faaliyeti sonucunda sektörde 59 bin 341 kişi sigortalı olarak istihdam edildi. Son yıllarda nitelikli konut yapımı, yeni konutlaşma, buna ilişkin talebi Kocaeli’nin satın alması nedeniyle güzel bir yaşam merkezi konumuna doğru gidiyoruz. 1999 depreminde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Değişmesi zorunlu olan konut stokları ve değişime bağlı olarak Gölcük’ten başlayarak diğer ilçelerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarında müteahhitlik sektörünü önemli sorumluluklar almaya itecektir. Bu sektördeki herkese katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür” eden Sayın Vali Basrioğlu toplantının hayırlı olması temennisinde bulunarak sektör çalışanlarına iş güvenliğini esas alarak, kazasız, belasız, sorunsuz ve hayırlı işler diledi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.