DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Vali Güzeloğlu, “İslam Gurur duyulacak bir dindir”

Vali Güzeloğlu, “İslam Gurur duyulacak bir dindir”

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

Vali Güzeloğlu’na; Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Başiskele Kaymakamı Ali Partal,  İl Müftüsü Yusuf Doğan ve Kocaeli Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Sönmezoğlu eşlik etti.

Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri, Türkiye’de 9’ncu olarak açılan ve Kazakistan’dan 31, Kırgızistan’dan 10, Azerbaycan’dan 2, Kosova’dan 1, Dağıstan’dan 1, Rusya’dan 1 ve Makedonya’dan 1 öğrencinin Türkçe, Arapça  eğitim gördüğü Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezini dolaşarak, yetkililerden  bilgi aldı.

Güzeloğlu, “Ülkemizin ve ilimizin gönül elçisi olacak sevgili kardeşlerimle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

Burada eğitim gören Bahadır İskolov adlı öğrencinin konuşmalarından sonra Kocaeli Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Sönmezoğlu’nun merkezle ilgili bilgi sunumunun ardından kürsüye gelen Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; 7 soydaş ve kardeş ülkemizden gelen ve bugün birinci yıllarının yarı dönemini geride bırakarak, mutlulukları yüzlerinden okunan, bizim misafirimiz olan ve inşallah eğitimden sonrada ülkemizin ve ilimizin gönül elçisi olacak sevgili kardeşlerimle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

“Çünkü İslam; insanı merkezine alan, en yüce din olarak mensubu olmaktan gurur duyduğumuz bir dindir”

08 01 04 05 06Vali Güzeloğlu sözlerine, “1 yıl önce bu fikir bize geldiğinde, büyük bir heyecan ve mutlulukla Kocaelimiz ve ülkemiz için değer katacak bu yatırımın ilimizle biran önce buluşturma heyecanı içindeydik. İçinde bulunduğumuz alanın tahsis edilmesinin akabinde diğer alt yapı hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez Hocamız ile burayı ziyaret etmemiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile işbirliği ve istişare neticesinde bugün hakikaten sadece Kocaeli için değil, İslam dünyası için çok özel ve güzel bir eğitim merkezini kazandık. Şuandaki mevcut kaldığınız binalar, altyapılar ve her şeyiyle ideale yakın hale geldi. İnşallah bu yıl içerisinde çok güzel bir eğitim binamızın da temelini atacağız. Her biriniz alanında gerek birinci etap eğitimle bu yılın sonunda, gerekse ihtisası kazandığınızda, uzman, yetkin bir insan ve din alimi olarak ülkelerinize döneceksiniz. Bugün insanlığın karşı karşıya kaldığı, yaşadığı temel sorunların İslam’ın doğru anlaşıldığı takdirde yaşanmayacağını biliyoruz. Çünkü İslam; insanı merkezine alan, en yüce din olarak mensubu olmaktan gurur duyduğumuz bir dindir. Her bir coğrafyada sizler gibi İslam’ı doğru anlayan ve aktaran kişiler oldukça yaşadığımız sıkıntılar yok olacaktır. Sizlerin bu noktadaki katkısı çok anlamlı ve önemli olacaktır. Sizler burada yaşadıklarınızı eminim ki unutmayacaksınız. Bu merkezimizde sizinle başlayan eğitim çizgimiz daha nice uzun zamanlar hayırlı, faydalı ve güzel bir şekilde devam edecektir.

 

Böyle bir merkezin Kocaeli’ye kazandırılmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu merkezimizin Kocaeli’ye kazandırılmasında başta Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez Hocamızın bizlere büyük bir güveni oldu. Onun kararı ve onayıyla bu merkezimiz açıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’ın çok büyük katkıları oldu. Katkı ve emek veren herkese teşekkür ediyor, Allah Razı Olsun diyorum. Buradaki eğitimimizin daha çok sayıda devam edeceğini, sadece eğitim vermenin ötesinde İlahiyat Fakültemiz dahil, bilimsel anlamda işbirliği yapılan yakın gelecekte temel meseleler doğrultusunda sorunların çözüm noktasında buna katkı koyan bir yüksek ihtisas ve eğitim merkezi formuna uygun çalışmalar bekliyoruz.diyen Vali Güzeloğlu, öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri, merkezde eğitim gören öğrencilerle yemek yiyerek, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.