DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yaman, “Su dünyamızın en büyük sorunu”

Yaman, “Su dünyamızın en büyük sorunu”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman “Dünya Su Gününü” kutladı;

 AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Dünya Su Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yaman, suyun dünya ve insanlık için önemine değinirken, içme suyu konusunda ve yatırımlar konusunda Kocaeli’de başarılı çalışmalara imza atan İSU’yu da kutladı.

Cemil-Yaman-1Dünya Su Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Her yıl Mart ayının 22’sinde Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya genelinde kutlanan bu özel günün amacı ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla oluşturulmuştur.

BİNLERCE İNSAN SUSUZLUKTAN ÖLÜYOR

Dünyada binlerce insan susuzluktan ölüyor. Ve temiz su bulma dünyanın en büyük sorun olmaya başlamıştır. O yüzden Birleşmiş Milletler, suyu koruyarak kullanmakla ilgili çok önemli düzenlemeler yapılıyor. Kyoto sözleşmesi imzalanıyor. Bütün dünya liderleri küresel ısınma ve su meselesi üzerine bir araya geliyor”

2050 YILINDA MİLYONLARCA İNSAN SU SIKINTISI YAŞAYACAK

Çocuklara daha iyi bir dünya bırakılması gerektiğini anlatan Yaman, “Bize şu anda verilen bilgilere göre 2050’de yine milyonlarca insan daha fazla su sıkıntısı yaşayacak ve su bulmakta zorlanacak. Onun içindir ki oksijenden sonra yaşamın en büyük armağanı olan su olmazsa olmaz unsurumuzdur. Suyun doğru kullanımı ve israfı tüm insanlığın ortak sorunudur. Suyun yaşamsal önemi günümüzde, sosyal, çevresel, stratejik ve ekonomik boyutlarıyla ele alınmaktadır. Şunu çok iyi bilmekteyiz ki; su toprağa hayat veren, toprağın bereketine bereket katan ana unsurudur. Ekonomik kalkınma ve refahımız için; gıda üretimi için; sağlıklı bir hayat için; en temel ihtiyacımız olan içme suyu temini için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz ülke genelinde çok ciddi yatırım yapıyor.

İSU BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

DSİ’nin ülke genelinde yaptığı yatırımlar ülkemizin geleceği için ne kadar önemliyse Kocaelimizde de Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yatırımlar bizler için o kadar önemlidir. Allah’a şükür ki İSU’nun başarılı ve tecrübeli ekibi Kocaelimiz de çok önemli yatırımlara imza atmaktadır. 2004 yılında kurulan ve geçen 12 yıllık süreç içerisinde toplam 14 bin km uzunluğunda içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu altyapı yatırımı yapan ve kayıp kaçak oranının neredeyse yok olmasını sağlayan, Dere ıslahları ile yüzey sularını kontrol alına alarak İzmit Körfezi’nin kirlenmesinin önüne geçen, Türkiye’nin en çok ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine sahip olan, bu tesisleri verimli çalıştırarak yüzde 99 arıtma oranı ile İzmit Körfezi ve Karadeniz sahillerini kirlilikten arındıran İSU’nun başarıları bizlerin gururu olmuştur. Gururumuz olan İSU’nun bundan sonrada yaşamsal sorunumuz olan suyun doğru kullanımı konusunda güzel projelere imza atacaktır.

SU GÜNÜNÜ KUTLADI

Dünyamızın gelecekte karşılaşabileceği en önemli meselelerden biri suyun doğru kullanımı konusunda bilinçlendirilmenin artması temennisiyle 22 Mart Dünya Su Günü’nün, Dünyamıza, Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.