DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Zeki Müren besteleriyle anıldı

Zeki Müren besteleriyle anıldı

 Büyükşehir, Sanat Güneşi’ni ölümünün 20. yılında düzenlediği konserle andı 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sanat güneşi Zeki Müren’i vefatının 20. yılında kendi besteleriyle andı. Vatandaşların adeta akın ettiği anma konserinde ünlü sanatçının Türk Sanat Musikisine kazandırdığı ve gönüllere taht kurmuş eserleri seslendirildi.

GEBZELİLER ZEKİ MÜREN’İ UNUTMADI

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Gebzeliler büyük ilgi gösterdi. Yoğun katılım nedeniyle salon tıklım tıklım doldu.

FERAHNAK TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU

Zeki Müren anısına düzenlenen ve solistliğini Büyükşehir Belediye Konservatuvarı eğitmeni Tuğçe Erenci’nin yaptığı konseri, KBB Konservatuvarı eğitmen ve öğrencilerinden oluşan Ferehnak Türk Müziği Topluluğu verdi.

2 3 4 1ZEKİ MÜREN BELGESELİ

Konser öncesinde izleyenleri için Zeki Müren’in hayat hikayesini konu alan kısa bir belgesel yayınlandı. Belgeselin ardından konservatuvar eğitmeni Tuğçe Erenci, KBB Ferahnak Türk Müziği Topluluğu’nun eşliğinde Zeki Müren’in en sevilen bestelerini seslendirdi.

 

EN GÜZEL ZEKİ MÜREN BESTELERİ

Konserde Zeki Müren’in  “Gece Kirpikli Kadın, Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin, Deva Bulmayacak mı? Manolyam” ve ”Hayat Bazen Tatlıdır” gibi en güzel Zeki Müren şarkıları okundu.

 

ŞİMDİ UZAKLARDASIN

Konserde Zeki Müren denince akla ilk gelen şarkılardan olan “Şimdi uzaklardasın, gönül hicranla doldu” eserine de yer verildi. Eserin seslendirilmesi sırasında konseri izleyen vatandaşlar oturdukları yerden şarkıya eşlik etti.

 

DAKİKALAR SÜREN ALKIŞ

Büyükşehir Konservatuvar eğitmeni ve konserin solisti Tuğçe Erenci ile KBB Ferahnak Türk Müziği Topluluğu’nun başarısı ise izleyenlerden tam not aldı. İzleyenler, sanatçıların başarılı performansını dakikalarca süren alkışlarıyla ödüllendirdi. Konserin sonunda, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi yöneticisi Ufuk Eser, Tuğçe Erenci’ye başarılı konser için çiçek vererek, teşekkür etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.