DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ADALET HER İNSANA GEREKLİDİR

ADALET HER İNSANA GEREKLİDİR

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen geçtiğimiz gün ülkemizde kutlanan 5 Nisan Avukatlar Günü hakkında açıklamalarda bulundu.

” İddia savunma ve Yargı adaletin temel taşlarıdır”

Başkan Çimen yaptığı açıklamada, “5 Nisan Avukatlar Günü, ilk kez 1958 yılında İzmir’de Türkiye Barolarından gelen temsilcilerin önerileri ile birçok Baro tarafından kutlanmaya başlasa da ancak 1987 yılında Tekirdağ’da yapılan Türkiye Barolar Birliği Genel Kurul Toplantısında alınan karar üzerine Türkiye genelini kapsamıştır. Birçok meslekte olduğu gibi Avukatlık mesleğinin de sorunları vardır. En temel sorun ise Avukatlı yasasının kendisidir. Bu yasanın bir de yönetmelik ve tebliğlerle etkisizleştirilmesi, demokrasi için gerekli olan bağımsız yargı içinde bulunan, savunmanın güçlenmesinin istemeyen oluşumların varlığını kanıtlamaktadır. Adalet her insana gereklidir. İddia savunma ve Yargı adaletin temel taşlarıdır. Bunlardan birinin devre dışı bırakılması adaleti yok eder. Savunma yalnız insanın değil, her canlının temel haklarındandır. Yüzyılın tiyatrosu Balyoz davasında tüm Türkiye’nin gözleri önünde insanların savunma ve savunulma haklarının hiçe sayıldığı, Avukatların duruşmalara alınmadığı, zorluk çıkarıldığı zamanlara tanıklık ettik. Nasıl bir anlayış adalet sağlamayı vaat ederek adaletin temel taşlarından birini yok sayabilir? Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü Adalete inanç düzeyinin çok çok azaldığı bugünlerin en kısa zamanda bitmesi dileklerimle tüm Avukat camiasının gününü kutluyor ve 2 güzel öğüdü anımsamak istiyorum. ‘Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin devlet halinde varlığı kabul edilemez M. Kemal Atatürk 1920, Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır Hz. Muhammed.”

TÅrkan Äimen

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.