DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ay, “Peygamber Efendimizin 1445. Doğum günü kutlu, insanlık Efendimiz gibi ölümsüz olsun”

Ay, “Peygamber Efendimizin 1445. Doğum günü kutlu, insanlık Efendimiz gibi ölümsüz olsun”

İlçemizin sevilen esnaflarından Ay-Pa Market’in sahibi Osman Ay, Peygamber Efendimizin 1445. Doğum günü münasebetiyle basın açıklaması yayınladı.

“Bugünden itibaren her gün bir ayet okuyalım”

Ay, yayınladığı basın açıklamasında şunları dile getirdi: “Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in 1445. Doğum günü Bütün İslam Alemine Hayırlı olsun! Değerli kardeşlerim sadece bugün degil bu ay değil her zaman ki günümüz Peygamber Efendimiz(s.a.v)in kutlu doğum günü olsun. Türkiyemizin her tarafında köylere kadar her yerde sevgili peygamberimizin 1445. Doğum günü yoğun bir şekilde kutlanıyor. Stadyumlarda büyük küçük salonlarda, evlerde, camilerde sevgi seli halinde yaşanıyor, insalar tebrikleşiyor. Vaazlar, sohbetler, paneller, konferanslar, organizasyonlar, hepsinde özel bir güzellik. Asıl önemli olan bütün senenin yükünü kaldıracak bir iman enerjisini Efendimiz (s.a.v)’ in tarzından alabilme adımını atmaktır. Müslümanlar olarak bu seviyeye ulaşıyoruz, elhamdülillah… Değerli Kardeşlerim! Bizim milletimiz Müslüman olduktan itibaren peygamber sevgisiyle yaşamıştır. Yunus’un ve birçok şairimizin bu yüce saygıyı ifade eden şiirleri halkımızın dilinden hiçbir zaman düşmemiştir. Sevgili peygamberimiz (s.a.v) in sevdiğini yaşatabilmek için kendine birçok tedbirlere başvurmuştur. Bir örnek vermek isterim: Bir araştırmaya göre Türkiye’de çeşitli bölgelere yerleşmiş olan Farsak Türklerinin büyük bir kısmı cenazelerinin kabre koyarken Ahmed adındaki bir Müslümana koyduruyorlar. O isimde münasip bir kimseyi bulamıyorlarsa o takdirde köyün / mahallenin imamına koyduruyorlar. Buradaki incelik, sevgili peygamberimizin ismini kabre girerken bile yaşatmak ve çocuklara telkinde bulunabilmek gibi kendilerince bulunmus ve devam ettirilen bir tedbir var ve aynı zamanda bir sevgi ifadesi var. Halkımızda kökleşmiş olan bu peygamberi, insan-ı Kamil olarak hayatında örnek almaya yönlendirmiştir. Değerli Kardeşlerim; Bu yıl kutlu doğum günleri münasebetiyle farklı bir uygulama başlatmayı teklif ediyorum. Bugünden itibaren her gün bir ayet okuyalım. Ayetin metnini mutlaka okuyalım. Ayet okumak ömrü bereketlendirir. Zihni dinç tutar. Bunamayı önler. Kalbi ferahlatır huzur verir. İmanlı olarak ahirete göçmeyi sağlar. Ayetin mealini ve izahatını okuyalım. O ayetteki anlatılanları yaşamımızda uygulayalım. Aile etrafımızda bunların okunmasını sağlayalım” dedi.

13036395_599903176833712_1786329351_o

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.