DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Ellibeş Kanser Haftası ‘nda KANSERE DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Ellibeş Kanser Haftası ‘nda KANSERE DİKKAT ÇEKTİ
03.04.2016
1.071
A+
A-

Başkan Ellibeş Kanser Haftası ‘nda
KANSERE DİKKAT ÇEKTİ

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kanser konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla 1-7 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yapılan “Kanser Haftası” ile ilgili mesaj yayımladı.

 

“Erken teşhis hayat kurtarır

 

Başkan Ellibeş, çağımızın önemli hastalıklarından birisi olan Kanser hastalığında başta sigara ve alkol olmak üzere, kanser yapıcı etkenlerden uzak durmanın önemli olduğunu belirterek, “Erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

Başkan Ellibeş, erken tanı ile önlenebilir bir hastalık olan kanserle mücadelede bireylere de önemli görevler düştüğüne dikkat çeken mesajından şu ifadelere yer verdi:”Başta sigara ve alkol olmak üzere, kanser yapıcı etkenlerden uzak durmak önemlidir. Bunun dışında düzenli spor yapmak, aşırı güneş ışığından sakınmak, özellikle meyve ve sebze ağırlıklı uygun bir diyet uygulamak ve doğal gıdalarla beslenmek kanser olasılığını azaltabilir.

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam süresi için sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz. Sağlığımızla ilgili konularda hassas davranmalı ve şüphelendiğimiz durumlarda mutlaka bir uzmana başvurmalıyız. Modern tıptaki gelişmeler doğrultusunda artık pek çok hastalık başlangıç evresinde yok edilebiliyor.

Özellikle bu haftanın kanser hastalarına moral veren etkinliklerle geçmesini temenni ediyor, bu hastalığımızla mücadele eden tüm hastalarımıza moral ve şifa diliyorum”dedi.

ellibeü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.