DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Karaosmanoğlu STK’larla yakından ilgileniyor

Başkan Karaosmanoğlu STK’larla yakından ilgileniyor
03.04.2016
1.097
A+
A-

 

 

Başkan Karaosmanoğlu STK’larla yakından ilgileniyor

 

Başkan Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmayı sürdürüyor.

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halkın içinde olmasının yanı sıra dernekler, vakıflar ve kurumlarla olan ilişkisiyle de dikkat çekmeyi sürdürüyor. STK’larla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Aktif Felsefe Derneği, İzmit Muallim Naci Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, Suadiye Lojistik Taşıyıcılar Kooperatifi ve Uğur Okulları kurucularını makamında konuk etti. Başkan Karaosmanoğlu görüşmelerde, “Halkımızın her daim içerisinde yer alarak belediye başkanlığını vatandaşımızın ayağına taşıyoruz. Belli zaman aralıklarla da STK’larımızın temsilcileriyle buluşarak kentin dinamik kurumlarının fikirlerini ve taleplerini dinliyoruz” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”

Ziyaretlerde eğitimin temsilcilerini ağırlayan Başkan Karaosmanoğlu, bu nedenle Muallim Naci Okul Aile Birliği Başkanı Recep Mutlu ile yönetimlerinin yanı sıra Uğur Okulları kurucuları Necip Katıra, Yücel Erdoğan ve okul müdürü Oğuz Öksüz’le bir araya geldi. Karşılıklı görüş alışverişin yapıldığı birliktelikte Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime önem veriyor ve katkı sağlıyoruz. Gelecek nesillerin yetişmesinde sorumluluktan kaçmadan her imkânı değerlendiriyoruz. Bizlerin üzerindeki bu sorumluluk gelecek yıllarda Yeni Türkiye’nin inşasında önem arz edecektir. Sağlıklı ve üretken bir gençlik istiyorsak eğitime her kurum imkanı ölçüsünde destek olmalıdır” şeklinde konuştu.

 

FELSEFECİLERİ AĞIRLADI

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği veya kısaca Aktif Felsefe Derneği’ni de konuk eden Başkan Karaosmanoğlu, bireyin ve toplumun gelişimi için “Daha iyi insan, daha güzel bir dünya” vizyonuyla binlerce kültürel, sosyal ve felsefi etkinlik gerçekleştirmiş bir STK’nın, farklı mesleklerden ve yaştan üyeler tarafından gönüllülük ilkesiyle hayata geçirilmesini takdir etti. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, Felsefe Psikoloji seminerleri, Konferanslar, Türkiye Ulusal Fotoğraf Yarışması, Uluslararası Karikatür Festivali, Okul onarımları, Çevre temizlikleri, Spor faaliyetleri, Anne baba eğitimleri, okullarda çocuklar için Hijyen ve Nezaket eğitimleri, GEA Arama kurtarma operasyon ve tatbikatlar gibi organizasyonlar yaptıkları için Aktif Felsefecilere teşekkür etti.

 

DEĞERLER EĞİTİMİNİ ÖNEMSEMELİYİZ

Gönüllülerimizin ve dostlarımızın katkılarıyla ilimizde halkımıza yönelik etkin, faydalı, bilinç uyandıran faaliyetler gerçekleştirmek; dayanışma, birlik ve gönüllülük kültürünü yaymak; cömertliği, paylaşmayı, hoşgörüyü erdemleri uyandırmak; Bunu yaparken de felsefeden ve psikoloji biliminden faydalanarak insanın kendini tanımasına destek olmak konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Aktif Felsefe Derneği Başkanı Ayşe Merttürk, eğitim konusunda heyecanlı bir şekilde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu da, “Eğitim bir heyecan ve sevgisidir. Hangi konumda olursak olalım bu taşın altına elimizi sokmamız gerekmektedir. Onun için bizlerde sizler gibi aynı heyecanı ve isteği duyuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Suadiye Lojistik Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Yavuz’u konuk etti.

aktif felsefe (3) muallim naci Anadolu Lisesi (1)

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.