DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Büyükşehir’den otopark sorununa neşter

Büyükşehir’den otopark sorununa neşter

 Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak kentin otopark soruna yönelik alınan kararları basın mensuplarına açıkladı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli’de hızla artan araç sayısıyla beraber yaşanabilecek otopark sorununu çözmek amacı ile Büyükşehir’in nisan ayı meclis toplantısında oybirliğiyle alınan kararları basın mensuplarıyla paylaştı. Seka Park Otel Kartepe Toplantı Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısında kentin ulaşımına neşter vuracak kararları açıklayan Başkan Vekili Özak, yeni yapılacak binalar için 1 daireye 1 otopark zorunluluğu getirildiğini aktararak; bu kapsamda vatandaşlara yönelik birçok teşvikleri getirdiklerinin altını çizdi. Toplantıya İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler de katıldı.

 TRAFİĞE ÇIKAN ARAÇ SAYISI 2,5 KAT ARTTI

Günümüzün en önemli trafik sorunlarından olan otopark sorununu çözmek için kolları sıvayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni bina ruhsatı alacak vatandaşlara yönelik Otopark Yönetmeliği İlke ve Esaslarını değiştirdi. Bu kapsamda alınan kararları açıklayan Başkan Vekili Özak, Kocaeli’de 2005 yılında 250 bin civarında olan motorlu araç sayısının 2015 yılında 334 bine ulaştığını belirterek, ”Bu rakamlar gösteriyor ki; trafiğe çıkan araç sayısı bu tarihlerde 2 buçuk kat artmış. 2023 yılında ise 600 bin araç sayısına çıkacağı öngörülmekte. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu öngörü üzerine birçok önemli kararlar aldık” ifadelerini kullandı.

 1 DAİREYE 1 OTOPARK ZORUNLULUĞU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin hızla artan araç sayısı sonucunda kentte otopark sorunu yaşanmaması için oy birliği ile çok önemli kararlar alındığını kaydeden Başkan Vekili Özak, ”Alınan kararlarla sokakların ve caddelerin hatalı parklanmadan arındırılması hedefleniyor. Düzenleme öncesinde 3 daireye 1 otopark ayrılıyordu. Yeni düzenleme ile parsel alanı 500 metrekareden küçük parsellerde 2 daireye 1 otopark, 500 metrekareden büyük parsellerde 1 daireye 1 otopark şartı aranacak. Dubleks, tripleks gibi lüks konutlarda ise 1 daireye 2 otopark yeri gösterilmesi zorunlu olacak. Bu düzenleme ile yeni yapılacak binalarda araçların sokaklardan bina otoparklarına çekilmesi amaçlanıyor. Yapılan düzenleme ile ayrıca bodrum katların otopark amaçlı kullanımını yaygınlaştıracak birçok teşvikler getirildi” şeklinde konuştu.

KATLI OTOPARKLAR VE YENİ NESİL OTOPARKLARA DESTEK

Katlı otoparkların yapımına teşvik edici maddelerin daha önce düzenlenerek kentte katlı otoparkların yaygınlaştırılması amaçlandığının altını çizen Başkan Vekili Özak, ”Buna göre; katlı otopark yapmak isteyene sahip olduğu imar hakkına 1 kat ilave imar verilerek zemin katının işyeri olarak kullanımına izin veriliyor. Bununla birlikte yeni nesil mekanik ve asansörlü otopark yapmak isteyene de bitişiğindeki binanın yüksekliği kadar imar veriliyor. Bu düzenlemelerin detayı ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nda ve ilçe belediyelerinde bilgi veriliyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR OTOPARKLARI

Büyükşehir Belediyesi kentin otopark ihtiyacını karşılamak için kentin birçok noktasında otoparklar inşa etti. Bu otoparkların en önemlisi 3 bin 300 araç kapasiteli Kocaeli Sahili Açık Otoparkı. Gölcük ve Kadıköy katlı otoparkları ise yeni hizmete girecek otoparklar arasında. İzmit İskele Önü, Perşembe Pazarı, eski valilik önü ve Karamürsel Kent Merkezi Kapalı Otoparkı ise araç trafiğine çözüm olmak için hizmete açılan otoparklardan bazıları.

IMG_0045 IMG_0060 IMG_0073 IMG_0021

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.