DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Dünya barışının temelleri Kocaeli’de atıldı

Dünya barışının temelleri Kocaeli’de atıldı

23 Nisan için Kocaeli’ne gelen dünya çocukları gözyaşları içinde ayrılırken, geride geleceğin büyük dostluklarının ilk filizlerini bıraktı                                                   

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, barışın, huzurun ve mutluluğun temelini atacak olan dünya çocuklarını bu yıl bir kez daha 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Festivali’nde bir araya getirdi. Dünyanın 41 ülkesinden bin çocuğun katılımıyla dünyanın kalbi Kocaeli’nde attı. Kocaelili ailelerin evlerinde misafir kalan dünya çocukları, festivalde kurulan dostluklarla dünya barışının da temelini attı.

SAF VE TEMİZ KALPLERDE KURULAN DOSTLUKLAR

Dünyanın dört bir köşesinden çocuklar Kocaeli’nde buluşunca mesafeler de ortadan kalktı. Binlerce kilometre uzaktan gelen çocuklar; Kocaelili ailelerin yanında yuva sıcaklığında ağırlandı, çocukların saf ve temiz kalplerinde kısa sürede kurulan dostluklar, gelecekte dünya barışının temelini attı. Her yıl dünya çocuklarını evlerinde misafir eden Kocaelili anneler ve babalar, dünyanın dört bir köşesinden evlat sahibi oldu. Festival sonunda evlerine dönmek için Kocaeli’nde ayrılana çocuklar, kalplerinin bir parçasını da burada bıraktı. Minik kalplerde kurulan dostluklar; dünya barışının da müjdecisi oldu.

KARDEŞLİK TOHUMLARI KOCAELİ’DE ATILDI

Daha güzel, daha mutlu, daha huzurlu; çocuk cıvıltılarıyla şenlenen bir dünya için dünya çocuklarının Kocaeli’nin toprağına kardeşlik tohumları, büyüyecek, filiz verecek, dallarıyla tüm dünyayı saran bir barış ağacına dönüşecek. Kocaeli’deki şenlikte kardeş olan minik yürekler, yarın dünyanın barış güvercini olacak. 23 Nisan’da Kocaeli’nde kök salan dostluklar, dünyaya barış köprüsü kuracak.

2 3 4 1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.