DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Dünya çocuklarından dünya barışı için muhteşem gala

Dünya çocuklarından dünya barışı için muhteşem gala

HSNC1999 IMG_0201 IMG_0232 IMG_5336 HSNC193823 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında gerçekleştirilen gecede dünya çocukları dünya barışı için muhteşem gösteriler sergiledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Festivali, dünya çocuklarının eşsiz dans gösterileri ve birbirinden ilginç etkinliklerin yer aldığı gala gecesi ile devam etti. Şehit Recep Topaloğlu Salonu’nu tıklım tıklım dolduran çocuklarla aileleri, dünya çocuklarının gösterileri, Harika Kanatlar ve tiyatro sanatçılarının skeçleriyle eğlenceli bir gece geçirdi.

SALON TIKLIM TIKLIM DOLDU

Yahya Kaptan’daki Şehir Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleşen geceye Kocaeli Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, il protokolü, dünya çocukları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle salonda adeta adım atacak yer kalmadı.

VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Merdiven aralarının bile dolduğu anlamlı gece ilk olarak dünyanın birçok noktasından gelen çocukların muhteşem dans gösterileri ile başladı. Meksika’dan Fas’a, Hindistan’dan Makedonya’ya birçok ülke geleneksel kıyafetleriyle kendi ülkelerine özgü danslarını sergiledi. Salona gelen aileler dans gösterilerini hayranlıkla izledi.

23 NİSAN ARTIK DÜNYANIN BAYRAMI

Dans gösterilerinin ilk bölümünde sonra konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çocuklara hitap ederek, ”Kocaeli’ye gelerek dünyaya barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik getirdiniz” dedi. 23 Nisan’ın artık sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın bayramı haline geldiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, ”Bu bayram dünyada kardeşliğin, barışın hakim olmasını ifade ediyor. Sizler bu anlamlı duygunun en önemli parçası olarak gittiğiniz her yerde yaşatacaksınız. Buna yürekten inanıyorum” dedi.

“GÖZÜ YAŞLI ÇOCUKLARIMIZ VAR”

Dünyanın birçok yerinde gözü yaşlı çocukların da yaşadığının altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, ”Onlara hep birlikte dua ediyoruz. Kocaeli’de, Türkiye’de yaşadığını bu dostluk ve kardeşlik olgusu gözü yaşlı çocukların yaşadıkları ülkelere örnek olmalı. O çocuklarımızın hayal edebileceği bir geleceğinin olması için birlik ve beraberliğin olması gerekiyor. Sizler bu hayallerin gerçekleşmesini sağlayacaksınız, dostluğun simgesi olacaksınız” ifadelerini kullandı.

BU GURUR HEPİMİZİN

Kocaeli Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set ise 23 Nisan’ın Türk tarihinde dönüm noktası olduğunu kaydederek, ”Türk milleti bugün milli egemenlik ve bağımsızlığa ulaşmanın onurunu yaşıyor. Dünyanın birçok yerinden gelen siz çocuklar da barış için ele oldunuz. Bu gurur hepimizin, dünya barışı içindir” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIN BOYADIĞI SÜPRİZ TABLO

Konuşmaların ardında dünya çocukları ve protokol sahnede yerini alarak anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Dünya çocuklarının daha önce parça parça boyadığı tablo birleştirilmiş haliyle ilk kez gösterildi. Sahnede üstü örtülü halde bulunan tablo hep birlikte geri sayımla beraber açıldı. “Dünyanın 41 yerinden barış için ele ele” sloganı ile kardeşlik ve barışı simgeleyen şekillerle süslenmiş tablo, geceye gelenlere sunuldu.

HARİKA KANATLAR GÖSTERİSİ

Anlamlı geceye ayrıca Harika Kanatlar gösterisi de damga vurdu. TRT Çocuk kanalında yayınlanan ve çocukların beğeni ile izlediği çizgi filmin kahramanları, salona gelen çocuklara güzel dakikalar geçirtti. Sahneye kadar gelen çocuklar Harika Kanatlar gösterisini meraklı gözlerle izledi. Harika Kanatlar gösterisini Türkiye’de ilk kez Kocaeli’de sergiledi. Sevilen komedi sanatçılarından oluşan grubun iki skeçle katıldığı gecede dünya barışı ve kardeşliğinin bir kez daha tüm dünyaya gösterildi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.