DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Fiyat etiketine dikkat!

Fiyat etiketine dikkat!

Kocaeli Büyükşehir Zabıta ekiplerinin Tüketici Kanunu hakkındaki seminerleri devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Tüketici Kanunu’nun uygulanması ve geliştirilmesini sağlamak amacı ile vatandaşlara seminerler veriyor. Öğrenci, kursiyer, esnaf gibi tüketicilere verilen seminerlerde Tüketici Kanunu’nda kendilerine verilen hakları ve sorunlarının nasıl çözebilecekleri öğretiliyor. Bu kapsamda İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılan programda ortaokul öğrencilerine seminer verilemeye başlandı.

 ÖĞRENCİLER TÜKETİCİ KANUNU’NU ÖĞRENİYOR

İzmit ilçesi ortaokul öğrencilerine yönelik olarak gerçekleşen eğitimde öğrencilere ayrıntılı olarak tüketici hakları konusunda bilgiler veriliyor. Zabıta Daire Başkanlığı personeli tarafından verilen eğitimde perakende satışa arz edilen malların, ambalajlarının veya kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir, okunabilir şekilde o malla ilgili tüm bilgilerin olduğu etiketin konulması gerektiği anlatılıyor. Tüm vergiler dâhil fiyat, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren bu etiketin konulması mümkün olmayan hallerde ise aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere asılmasının zorunlu olduğu bilgisi veriliyor.

 KANUN TÜKETİCİYİ KORUYOR

Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı personeli seminerlerde “6502 Sayılı Tüketicini Korunması Hakkındaki Kanunun 54. Maddesi ve Yönetmeliklerine’’ göre hizmetlerin tarife ve fiyatlarını gösteren listelerin düzenlenerek asıldığını aktarıyor. Ekipler etiket, fiyat ve tarife listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat üzerinden satış yapıldığı, fiyatı; Bakanlar Kurulu, kamu kurum ve kuruluşları veya kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları tarafından belirlenen mal veya hizmetlerin, belirlenen bu fiyatın üzerinde bir fiyatla satışa sunulmasının yasak olduğu bilgilerini öğrencilere aktarıyor.

 ŞİKAYET VE İHBAR İÇİN

Zabıta ekipleri vatandaşların alışverişlerinde olumsuzluk ile karşılaşmaları halinde Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın 0262 325 8625 No’lu telefonuzabita@kocaeli.bel.tr e-mail adresi, Alo Zabıta 153 veya ilçe belediyelerin Zabıta Müdürlükleri ile irtibata geçip şikâyetlerini iletebileceğini kaydetti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.