DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GELECEĞİN SINAVI

GELECEĞİN SINAVI

1.2 Milyon Öğrenci için TEOG maratonu başladı

Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin katılımı ile yurt içinde 970, yurt dışında ise 15 merkezde gerçekleştirilen 2016 TEOG ikinci dönem ortak sınavlarda aileler heyecanı ayrı, öğrenciler heyecanı ayrı yaşadı. İlçemizde sınav yapılan okulların bahçesine aileleri ile gelen öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Çocuklarını okula getiren aileler ile yaptığımız röportajda aileler çocuklarının sene başından beri bu sınava çok iyi hazırlandıklarını belirterek çocuklarına sınav için başarılar diledi. Seyhan, “Bizler burada çocuklarımız içeride ter döküyor”

Özlem Seyhan çocuğunu kardeşi Sibel Gündüz ile okulun kapısında çocuğunu beklemeye gelen binlerce ailelerden birisi…

TEOG Sınavına giren çocuğunu büyük bir heyecanla bekleyen Özlem Seyhan, “Bizler bugün gerçekten çok heyecanlıyız. Fakat geçen yapılan TEOG sınavına göre biraz daha rahatız. Ne yazık ki sınav stresleri yetiyor zaten. Sabah 8.30’dan beri burada biz, içeride de çocuklarımız ter döküyor. Heyecanları çok yüksek umarım heyecanlarını yenerler de sınavlarına öyle devam ederler. İlk sınava girenlerin birçoğu ağlayarak çıktı. Ben tüm öğrencilerimize Allah’tan zihin açıklığı ve stres yaşamamalarını diliyor, bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Kılıç, “Çocuklarımızın hayatta güzel yerlere gelmeleri bizim için en büyük mutluluk”

Okul bahçesinde çocuğunu bekleyen bir baba Şaban Kılıç, duygu ve düşüncelerini şu sözler ile dile getirdi: “Bugün bütün çocuklarımız için güzel bir gün. Derslerini çalışan, düzenli planlı hareket eden öğrenciler çalışmalarının emeklerinin karşılıklarını alacaklar. İnşallah bütün çocuklarımız başarılı olur. Çocuklar içeride ne kadar ter döküyorsa bizlerde burada ter döküyoruz. Heyecanlıyız, umarım çocuklarımızın emekleri boşa gitmez. Onların bu hayatta bir yerlere gelmeleri bizim için en büyük mutluluk. Bizler bu yolda her zorluğu çekmeye razıyız” diyerek çocuğunun her daim yanında olduğunu gösterdi.

Başaran, “Çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin”

Bir diğer çiftimiz ise Tülay ve İlhan Başaran, “TEOG’un 2. dönem sınavına biraz daha rahat hazırlandık diyebiliriz. En azından ilk girdiği sınavdan dolayı daha bir bilgililer. Çok çalıştılar. Bizlerde onlara yardımcı olmak istiyoruz ama kafaları karışmasın diye çalışma yöntemlerine karışmıyoruz. Zaten Öğretmenlerde çocuklarımızın bu konuda üstüne çok düşüyorlar. Bizim çocuklarımızdan beklentimiz sadece iyi bir okulu kazanıp kendi hayatlarını kurtarıp bir meslek sahibi olmaları. Bu bir maraton, asıl koşu lisede başlıyor.  Bunun da farkındalar birazda bu yüzden heyecanlılar. Çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin, başka bir şey diyemiyorum “dedi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.