DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GERÇEĞİ ARATMADI

GERÇEĞİ ARATMADI

Piri Reis’te deprem tatbikatı

İlçemizin Başarılı okullarından biri olan Pirireis İlkokulu Bahçesi’nde yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Gölcük Mahalle Afet Gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen Deprem tatbikatı velileri ve çocukları bilinçlendirmek amaçlı yapıldı.

Çocuklar için oldukça faydalı bir eğitim oldu

Tatbikatta deprem anında yapılması gerekenler anlatıldı. Deprem anında yaralanan ve depremden korkan çocuklara MAG gönüllüleri tarafından ilkyardım teknikleri uygulandı ve oluşturulan kriz masasında ise yaralanan çocukların isimleri belirlendi. Tatbikat sırasında bazı öğrencilerin korktuğu ve bu yüzden de ağladığı gözlemlenirken, veliler söylemlerinde bu türlü tatbikatların çocuklar için oldukça faydalı olacağı konusunda birleşti.

“Umarım Allah bir daha kimseye böyle felaketler yaşatmaz”

Tatbikatın son bölümünde okulda yaralanan temsili bir öğrenci maketi gönüllüler tarafından büyük bir titizlilikle indirildi. Minik öğrenciler ağabeyleri ve ablalarının kurtarma operasyonlarını büyük bir heyecanla izlettirdi. Okul Müdürü Cemalettin Yılmaz, deprem tatbikatı hakkında, “Çocuklarımız bu tatbikat sayesinde hem eğlendiler hem de öğrendiler. Amacımız bu türlü durumlarda biraz da olsa çocuklarımızın korkularını gidermekti. Bizler şunu iyi biliyoruz ki deprem çok kötü bir afet olayı. Şakası yok. Bu bölgede yaşayan birisi olarak bizler depremin ne olduğunu biliyoruz. Umarım Allah bir daha kimseye böyle felaketler yaşatmaz” dedi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.