DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Rehberlik Araştırma Merkezi’nden çocuk istismarı semineri

Gölcük Rehberlik Araştırma Merkezi’nden çocuk istismarı semineri

Gölcük Rehberlik Araştırma Merkezi’nden çocuk istismarı semineri

ÖNEMLİ KONULAR MASAYA YATIRILDI

Gölcük Rehberlik Araştırma Merkezi geçtiğimiz gün Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu’nda, ‘Çocuk ihmal ve istismarı, psikolojik, sosyal ve hukuksal boyutlar” konulu seminer gerçekleştirdi.

Gölcük Rehberlik Araştırma Merkezinin düzenlediği, ‘Çocuk ihmal ve istismarı, psikolojik, sosyal ve hukuksal boyutlar” konulu seminere katılım oldukça yoğun oldu. Seminere, Gölcük Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şimşek, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Zekier, Gölcük Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Teoman Demir, Gölcük, Başiskele, Karamürsel’de eğitim veren rehberlik öğretmenleri ve Gölcük’te ki okul yöneticileri katıldı.

Semineri Çocuk ve Ergen Psikiyatr Uzmanı Doktor Figen Karaceylan Çakmakçı, KOÜ Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Yüksel Baykara Acar ve Avukat Mert Özarabacı verdi.

Demir, “Çocuklarımız bugündür, asla ihmal edilmemeli”

Gölcük Rehberler Araştırma Merkezi Müdürü Teoman Demir, seminerde şu sözleri dile getirdi: “Çocuklarımız yarınımızdır.. En büyük günahımız geleceğimiz olan çocuklarımızı ihmal edip, onları göz ardı etmektir. Onlara asla yarın dememeliyiz, onlar bugündür. Eğitim ailesi olarak bizlerin işbirliği yapmamız çok önemli. Hukuk, Sağlık gibi alanlardaki uzmanlara da bu konudaki sıkıntıların önüne geçilebilmesi açısında ihtiyaç vardır. Seminerin yaşanacak sıkıntıların bir nebzede önüne geçmesine sebep olmasını diliyor, katılanlara çok teşekkür ediyorum.”

Şimşek, “Bazı şeyleri medyadan duymak tek başına bir farkındalık yaratmıyor”

Gölcük Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şimşek, “Son günlerde güncel olan ve bizim toplumsal yaramız haline gelen bir konuda, toplantı yapmamızı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bazı şeyleri medyadan duymak tek başına bir farkındalık yaratmıyor. Gerçekleşen sıkıntıların üzerine gitmeli, bitmesi ve yaşanmaması adına eğitim camiası olarak mücadele etmeliyiz. Çocukların çok daha mutlu bir dünyada yaşaması adına emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Çakmakçı, “Amerika’da her gün 4 çocuk istismar nedeniyle hayatını kaybetmekte”

Seminerde konuşan Uzman Dr. Figen Karaceylan Çakmakçı, “Çevrenizdeki kimse bir çocuğu incitmek istemeyebilir. Hepimizin çocuğu incitmek diyince aklında bir takıp şeyler geçer. Ancak toplumsal olarak herkes çocuğu incitme riskine sahiptir. Amerika’da her gün 4 çocuk istismar nedeniyle hayatını kaybetmekte. Ve bu istismarların %70’i ebeveyn tarafından yapılırken, %83’ü hem ebeveyn hem de yakın çevre tarafından yapılıyor. Çocuk istismarlarında ana konu olarak aileyi görüyoruz” dedi.

“Biz istismarı 4 ana başlığa ayırıyoruz”

Çocuk ihmali ve istismarının birbirinden ayrı iki konu olarak incelenmesi gerektiğini söyleyen Çakmakçı, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “İhmal ; Çocuğun beslenme, barınma, korunma, gözetim, eğitim, sağlık gibi temel gereksinimlerinin karşılanmamasına denirken, istismar; daha aktif bir eylem olarak farklı şekillerde karşımıza çekebilir. Biz istismarı 4 ana başlığa ayırıyoruz. Bunlar; Fiziksel, Duygusal, Ekonomik ve Cinsel istismarlar. Çocuklarımız bu 4 ana başlık altında istismara maruz kalabiliyorlar. Çocuklar bu istismarlar sonucunda hayatları boyunca unutamayacakları travmalar yaşayabiliyor” dedi.

 

12986753_862253707231002_1052205629_o 12999630_862253820564324_1135675317_o

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.