DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Halkın gündemi ayrı, Parlamentonun ki ayrı”

“Halkın gündemi ayrı, Parlamentonun ki ayrı”
15.04.2016
1.039
A+
A-

“Halkın gündemi ayrı, Parlamentonun ki ayrı”

Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Samet Gürsoy ülke gündemi hakkında açıklamada bulundu ve Parlamentonun ayrı halkın gündeminin ayrı olduğunu dile getirdi.

Başkan Gürsoy, “Ülke olarak gerçekten her alanda sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bunca sıkıntıyı da ne yazık ki ülke insanı en acı şekilde yaşıyor ve katlanmak zorunda kalıyor. Sırça saraylarda oturanlar bu gerçekleri görmezlikten gelerek toplumda suni bir gündem oluşturup asıl meseleleri örtbas etme gayretindeler.İnsanımızın gündeminde terör belası, geçim sıkıntısı, işsizlik, sosyal çöküntü, adaletsizlik varken, parlamentonun gündeminde ise asıl meseleler bunlar değilmiş gibi, Başkanlık Sistemi, dokunulmazlıkların kaldırılması, Anayasa değişikliği ve seviyesiz tartışma gündemleri var.Şüphesiz ki ülkenin baş meselesi terör olaylarıdır. Terör olayları yüzünden hemen hemen her gün şehit haberleri alıyoruz. Maalesef güvenlik güçlerimiz zor şartlar altında operasyonlarını sürdürdüklerine şahit oluyoruz. Şehirlere, ilçelere, mahallelere, sokaklara terör örgütünün yaptığı yığınaklar akla durgunluk verecek cinste. Mayınlar döşenmiş, hendekler kazılmış ülkeyi yönetenler fark edememiş. Bu ülke de hükümet olmamış olsaydı ancak teröristler bu kadar rahat hareket kabiliyeti bulabilirlerdi.”

“GENELDE OLDUĞU GİBİ YERELDE DE YÖNETİM ZAFİYETİ VAR”

“Yerel yönetimde de maalesef sığ bir yönetim anlayışının olduğu ortadadır. İzmit’in de olması gerektiği yerden çok daha geride kaldığı belirgin bir şekilde görülmektedir. İzmit Türkiye’de hemen hemen herkes tarafından bilinen ender ilçelerden biridir. Böylesine kıymetli bir ilçenin sığ anlayışla, günübirlik planlarla yönetildiği ortaya konan çalışmalardan belli olmuştur. Emzirme kabiniyle, çorba çeşmesiyle, hastanelere tek raflık kütüphaneler oluşturmakla İzmit Belediyesi yetkilileri büyük hizmetler ürettiklerini zannetmektedirler. Oysa ki İzmit daha büyük projelere layıktır. İzmit’in daha büyük, daha köklü hizmetlere ihtiyacı vardır. Seçimden iki yıl geçmesine rağmen ne yazık ki İzmit elle tutulur bir hizmet alamamıştır. Bu anlayışla da alması mümkün değildir. Saadet Partisi olarak bundan sonraki süreçte İzmit Belediyesini yakın markaja aldığımızı ve yapılan çalışmaların takipçisi olacağımızı da söylemek istiyorum.”

“İZMİT BELEDİYESİ KENDİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Mİ ZANNETMEKTEDİR?”

“Malumunuz İzmit Belediye Meclisinde tartışmalara sebep olan bir konu da Kandıra Belediyesi ile ortak bisiklet dağıtımının yapılması kararıydı.  İzmit Belediyesinin görev alanı İzmit sınırları içindedir. İzmit Belediyesine, Kandıra’ya hizmet götürme yetkisi verilmemiştir. Bu görev büyükşehir belediyesinin görevidir. İzmit Belediyesi kendini Büyükşehir Belediyesi mi zannetmektedir?İzmit Belediyesi yetkilileri İzmit’e hizmet etmek için görev başına getirildi. İzmit’in onca meselesi ve sıkıntısı varken hiçbir açıklama bu hatayı doğru gösteremez.”

Samet GÅrsoy Saadet òzmit òláe Baükanç
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.