DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hürriyet, “Otizmlilerin önüne yatmaktan çekinmeyiz!”

Hürriyet, “Otizmlilerin önüne yatmaktan çekinmeyiz!”

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet’in mecliste ‘Otizm Komisyonu’ kurulmasını reddeden AKP’ye tepkisi sert oldu, ““Önüne yatmak sözüne takılanlar keşke Otizmlilerin önüne yatsa!”

TBMM Genel Kurulu’nda CHP tarafından otizm hakkında verilen araştırma önergesi AKP’nin oylarıyla reddedildi. “Ülkemizde otizmin ne olduğu, belirtileri ve tedavisinin tam anlamıyla araştırılması” amacıyla verilen önerge, iktidar kanadından gelen oylarla kabul edilmedi. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in ret tepkisi ise oldukça sert oldu, “Önüne yatmak sözüne takılanlar keşke Otizmlilerin önüne yatsa!”

DÜN ÇOCUK İSTİSMARII BUGÜN OTİZMLİLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde otizm hakkında verilen araştırma önergesinin AKP tarafından kabul edilmemesinin ardından, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in tepkisi sert oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Hürriyet, “Bugün otizmin araştırılmasını kabul etmemek için kalkan eller ile dün de çocuk istismarını araştırmamak için kalkmıştı. Ne hikmetse; bizim gördüğümüz eksiklikleri onların da görmesini istesek gözlerini kapıyor, sorunları duymalarını istesek kulaklarını tıkıyorlar. Oysa Türkiye’de otizmden etkilenen 4.5 milyon ailenin sorunlarına ne kulak tıkanabilir, ne de yaşadıkları görmezden gelinir” dedi.

ÖNÜNE YATMAKTAN ÇEKİNCEMİZ YOK

AKP’nin geçtiğimiz haftada çocuk istismarını araştırmamak için el kaldırdıklarına da dikkat çeken Hürriyet, “Bizim gördüğümüz eksiklikleri onların da görmesini istesek gözlerini kapıyor, kulaklarını tıkıyorlar. Türkiye’de otizmden etkilenen 4.5 milyon aile, dört yıldır Otizm Eylem Planı’nın uygulamaya konmasını bekliyor. Otizm Komisyonu’nun kurulması ile ilgili çalışmalarımıza CHP olarak azim ve kararlılıkla devam edeceğimizin ve destek bekleyen otizmli birey sahibi ailelerimizin ‘önüne yatmaktan’ herhangi bir çekince duymayacağımızın da kamuoyunca bilinmesini isteriz” açıklamasında bulundu.

FATMA KAPLAN HöRRòYET

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.