DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

JEOTERMAL KAYNAKLI BELEDİYELER BİRLİĞİ KIRŞEHİR’DE TOPLANDI

JEOTERMAL KAYNAKLI BELEDİYELER BİRLİĞİ KIRŞEHİR’DE TOPLANDI

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısını Kırşehir’de gerçekleştirdi.

Toplantıya Birlik Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin yanı sıra Gölcük Belediyesi adına Başkan Mehmet Ellibeş ile birlikte Meclis Üyesi İlyas Yazıcı ve birlik üyesi Belediye Başkanları, meclis üyeleri ve kurum danışmanları katıldı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’de Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği, Encümen Üyesi seçildi

Başkan Bahçeci başkanlığında, kâtip üyelerden oluşan divanın teşekkülü ile başlayan Birliğin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Gündem maddelerine devam edilmeden Meclisin açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Bahçeci, yaptıkları çalışmalar ile Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ni belli bir noktaya getirdiklerini, Türkiye’de jeotermal enerjinin öneminin daha da arttığını söyledi. Bahçeci, üye belediyelerin verdikleri destekler ile birliğin her geçen gün daha da büyüdüğünü vurgulayarak, bölgesel toplantılarla jeotermal kaynaklar ile ilgili problemleri çözmek için girişimlerin yapıldığını belirtti. Birlik Başkanı Yaşar Bahçeci’nin konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Birliğin üye sayısı Nevşehir, Günyüzü, Saray ve İscehisar Belediyelerinin üyelik kabulünün görüşülmesi ile 106 oldu 2015 yılı faaliyet raporu ve kesin hesabının görüşülmesinin ardından gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler ile Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi. Seçime tek aday olarak giren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tekrar birlik başkanlığı görevine seçildi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’de Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği, Encümen Üyesi seçildi. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin merkezi yapılan oylama ile Kırşehir’den Ankara’ya alındı. Birlik merkezinde yapılan değişiklik ile bundan sonraki çalışmalar daha etkin bir şekilde devletin merkezinde yapılarak üye belediyelerin Ankara’daki işleri daha hızlı ve etkin şekilde yapılabilecek.

“Kendilerine jeotermal potansiyelimiz ve problemlerimiz hakkında da bilgilendirme yapacağız”

Başkan Bahçeci tekrar birlik başkanı seçildikten sonra yaptığı konuşmasında  “Üç yıl boyunca birlik başkanlığına en iyi hizmetlerle devam edeceğiz. Birlik merkezimizi Ankara’ya taşıyarak birliğimizin ulusal bir kimlik kazanmasını sağladık. Bütün üye belediyelerimiz jeotermal ile ilgili her türlü çalışmasını Ankara merkezimizden daha verimli bir şekilde takip edebilecek. Şehirlerin sahipleri bizleriz. Bizler ne yaparsak o kalıcı olacak. Enerji Bakanımız ile de elimizdeki kaynaklarımızı daha etkin nasıl kullanabiliriz bu konuları konuşacağız. Kendilerine jeotermal potansiyelimiz ve problemlerimiz hakkında da bilgilendirme yapacağız. Jeotermal kaynaklarımız noktasında en üst düzeyde çalışmalar yaparak bütün illerimizin potansiyeli ile ilgili geniş bir envanter hazırlayacağız. Üyelerimizin her türlü proje ve fikirlerine açığız. Sizin önerilerinizi çok önemsiyoruz. Ekim ayı toplantımızı Haliliye Belediyesi’nin daveti ile Urfa’da yapmaya karar verdik. Elimizdeki envanterleri en iyi şekilde kullanarak gerekli olan bütün çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bütün başkanlarımızın tecrübelerinden de faydalanacağız” dedi.

5H7A0175 5H7A0265 12795142_1762694377309160_8466090353799101757_o 5H7A0150

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.