DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN BİR VADİ, “KARAMÜRSEL”

KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN BİR VADİ, “KARAMÜRSEL”

ATV Tutkunları Karamürsel Yaylalarını Keşfetti

Karamürsel, dünya üzerinde bir günde dört mevsimin yaşanabileceği ender coğrafi yörelerden biri olarak bilinir. Vadi ve yürüyüş parkurları içerisinde her yer meyve ve sebze bahçesi ile dolu olan Karamürsel, alternatif turizm faaliyetleri için ender bulunan bölgeler arasında yer alır.

Karamürsel’in İzmit Körfez’inden ile İznik Gölüne kadar olan vadi içerisinde doğal, kültürel ve arkeolojik öneme sahip köyler bulunur.

Köylerin çoğunluğunda hem Karadeniz, hem de Balkanlar’dan göç eden halk yaşarken geleneksel yemek kültürlerini de yöreye taşımışlardır. İznik gölünü gören bölgelerde Akdeniz iklimi, İzmit Körfezini gören bölgelerde ise Karadeniz iklimi yaşanıyor.

YENİ KEŞFEDİLİYOR

Karamürsel’in doğal güzelliğini dağcılık ve doğa sporları kulüpleri keşfetmeye başladı. Hafta sonları Doğa tutkunları ATV severler ve Offroad’çılar Karamürsel’e akın etmeye başladı.

Kocaeli’nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Adapazarı gibi yakın illerden keşfe gelen doğa tutkunları Karamürsel yaylalarında güzel bir hafta sonu geçirmenin keyfini yaşadı.

Karamürsel’e hayran kaldıklarını ve keşfedilmemiş bir cennet vadisi olduğunu söyleyen ATV severler, her hafta sonu Karamürsel’e geldiklerini açıkladı.

DOĞA TURİZİMİ MERKEZİ HALİNE GELECEK

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım gelecek için yaptıkları yatırımların meyvesini almaya başladıklarını belirterek, “Trekking parkurlarımız doğa sporları turizminin merkezi olma yolunda ilk adımlardan biridir. Su sporlarında elde ettiğimiz başarılar doğa sporlarında da artarak devam edecektir. Karamürsel, su ve doğa turizminin merkezi haline gelecektir” dedi.

18 YÜRÜYÜŞ PARKURU BULUNUYOR

Karamürsel’de Akçat – Avcıköy, Senaiye(Başkiraz) – Avcıdere-Avcıköy, Akçat-Dağtarla-Avcıköy, Avcıdere-Gürgenlik, Kadriye-Avcıköy, Pazarköy-Başdeğirmen, Fulacık-Avcıköy, Karapınar-İhsaniye, Karapınar-Hayriye, Fulacık-Çamdibi, Tahtalıköyü-Avcıköy, Safiye-Başdeğirmen, Ayvaşatepe, Senaiye-Kadriye, Senaiye-Suludere, Senaiye-Akçat, Fulacık-Valideköprü olmak üzere 18 yürüyüş parkuru bulunuyor.

 

 

atv tutkunlarç (3) atv tutkunlarç (4) atv tutkunlarç (5) atv tutkunlarç (1) atv tutkunlarç (2)

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.