DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KUTLU DOĞUM HAFTASI YOĞUN KATILIM İLE KUTLANDI

KUTLU DOĞUM HAFTASI YOĞUN KATILIM İLE KUTLANDI

Gölcük Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Gölcük Kongre Sarayı’nda Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet’ adlı konferans düzenledi.

KATILIM OLDUKÇA YOĞUN OLDU

Düzenlenen konferansa Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfi Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı emekli Şube Müdürü Mustafa Civelek, Dr. İhsan Şenocak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gölcüklülerin akın ettiği konferans, Gölcük Musiki Derneği’nin verdiği ilahi konseriyle başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı emekli Şube Müdürü Mustafa Civelek sahneye çıkıp Kur’an okurken, son olarak konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. İhsan Şenocak, vatandaşlara ‘Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet’ adlı sunumu gerçekleştirdi.

SALON TIKLIM TIKLIM DOLDU

Konferansa gelen vatandaşlar Gölcük Kongre Sarayı’na sığmazken, vatandaşlar için nikah salonu bölümü de açıldı ve ek yayın yapıldı. Konuyla ilgili konuşan Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, “Gerçekleştirdiğimiz konferansta Hz. Peygamberimizin hayatı ile tevhit ve vahdet konularını gündeme getirdik. Kutlu Doğum Haftası’nı bu şekilde bir programla kutluyoruz. Türkiye’nin her yerinde 12 günlük süre boyunca Hz. Peygamberimizin hayatı anlatılıyor. Toplumumuzun en çok ihtiyacı olan konu Hz. Peygamberi anlamaktır. Biz bu konuyu iyi bir şekilde anlayıp, hayatımıza yansıtırsak yaşadığımız sorunlardan eser kalmaz” diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak Samsun’dan gelen Dr. İhsan Şenocak’a da teşekkür eden Müftü Yazıcı, “Bu anlamlı günde, bu konunun üstadı olan Dr. İhsan Şenocak hocamızı Gölcük’e davet ettik. Sağ olsun bizleri kırmayıp buraya kadar geldi. İhsan hoca son dönemde yetişmiş, kaliteli bir din adamıdır. Kendisi genç yaşta olmakla beraber, toplumun bütün dertlerine İslami çözümler getirebilecek düşüncede bir insandır. Konferansa katılanlara, İhsan Şenocak hocamızın çok önemli şeyler katacağını düşünüyorum. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sürdürdü.

 ‘ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ELLİBEŞ’E DE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen konferansa katılan vatandaşlara teşekkür eden Mehmet Yazıcı, “Kutlu Doğum haftasının, bütün ülkemizin, İslam Aleminin birlikteliğine vesile olmasını diliyorum. Müslümanların yolunda, Hz. Peygamberin sünnetinde, Kur’an-ı Kerim’in aydınlık yolunda bütün Müslümanların birleşmesi dileğiyle, Halkımızın Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün bu salonda toplanmamızı sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e de teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

‘YERYÜZÜNE HAK HUKUK GELDİ’

Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı’dan sonra sahneye çıkan Dr. İhsan Şenocak, gerçekleştirilen organizasyondan dolayı emeği geçenleri kutlarken, “Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Gölcük’e gelmiş bulunmaktayım. Bu önemli organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum. Efendimiz, yeryüzüne birlikte yaşama kültürünü getirmiştir. Hak, hukuk, adalet sayesinde insanlar köle olmaktan çıkmıştır. Allah Resulü bu hakikati batının yaptığı gibi belli gün ve haftalara sıkıştırmamış, var olan hakikati her güne, her ana yaymıştır. Onlar her gün birlikte olmanın ruhunu insanlara aşılamış ve kardeşlik mesajları vermiştir” dedi.

IMG_4215 IMG_4218 IMG_4247 IMG_4214

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.