DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

LÜTFİYE KÖYÜ’NDE KUTLU DOĞUM PROGRAMI

LÜTFİYE KÖYÜ’NDE KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Gölcük ilçesine bağlı Lütfiye Köyü’nde Gölcük Müftülüğü tarafından “İnsanlığı Yaşatmak İçin Gelin Birlik Olalım” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı ve köy halkı katıldı. Köy meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Lütfiye Köyü sakinlerinin yanısıra Gölcük merkez ve çevre köylerden de yoğun katılımın olduğu görüldü.

DÜRÜST VE DOĞRU OLMAMIZ GEREKİYOR

Kutlu Doğum programı Müftülük görevlisi Adnan Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, “ “Kutlu Doğum haftasının, bütün ülkemizin, İslam Aleminin birlikteliğine vesile olmasını diliyorum. Müslümanların yolunda, Hz. Peygamberin sünnetinde, Kur’an-ı Kerim’in aydınlık yolunda bütün Müslümanların birleşmesi dileğiyle, Halkımızın Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnsanın Allah’a karşı görevlerinin başında O’na iman ve itaat etmek, Allah’ın rızasının ve sevgisini kazanmak gelir. Allah’a iman ve itaatin gereği olarak insanın inancında, niyetinde söz, eylem ve davranışlarında dürüst ve doğru olması gerekir. İnsanın dindarlığı dürüstlük ve doğruluğunda belli olur” dedi.

ALLAH RESULÜNÜ (SAV) SEVMEK, ONU ANLAMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı Hz Muhammed’i (sav) sevmenin önemine değinerek, “Allah Resulünü (sav) sevmek ve ona muhabbet beslemek bir iddiadır. Bu iddiaya ispat gerekir. Peki, bu ispat nedir? Kişinin sevdiğinin yolunda yürümesidir. Biz muhabbet ile Muhammedi  birleştirmiş ve asla birbirinden ayırmayan bir medeniyetin çocuklarıyız. Amacımız bu muhabbeti  bilgiye , marifete, tanımaya, tanışmaya, bilmeye, bilişmeye, anlamaya, yaşamaya dönüştürmektir. Kutlu doğum yüreklerimizin, ülkemizin İslam aleminin ve bütün insanlığın merhametle onarılmasına vesile olsun. Peygamber Efendimizin birlikte yaşama ahlakı kıyamete kadar tüm insanlığın üzerine olmasını temenni ediyor, hepinize canı gönülden hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.” dedi. Program Adnan Hocanın yaptığı dua ile son buldu.

MEHMET YAZICI YUSUF DO¶AN IMG_4643 IMG_4644 IMG_4648 IMG_4650

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.