DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Marmara’nın renkleri KO-MEK ile buluştu

Marmara’nın renkleri KO-MEK ile buluştu

KO-MEK’in 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk ilçe sergisi İzmit’te açıldı

Bu sene farklı bir konseptle ziyaretçilerinin karşısına çıkmayı hedefleyen KO-MEK, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ‘’KO-MEK’te Gelenekseli Sergile” projesiyle Türkiye’deki yedi coğrafi bölgemizdeki geleneksel el sanatlarımızın, motiflerimizin, kıyafetlerimizin, yemeklerimizin araştırılarak, gün yüzüne çıkartılması ve yaşatılmasına katkı sağlamak düşüncesiyle ilçe sergilerinin dönem boyunca hazırlığını yaptı. Her ilçe sergisinde başka bölgenin tanıtılacağı sergilerin ilki İzmit ilçesinde Marmara bölgesininin tanıtımıyla başladı. Oldukça renkli gecen açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İzmit ilçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal’ın yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FAS’TAN GELİN GELDİ, KO-MEK’TE TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Sergi açılışı öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eğitmenlerinden Nuray Polat ve KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan halk müziği ekibi konser verdi. Müzik dinletisi sonrasında başlayan programda ilk önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra konuşan Fas doğumlu olan ve evlenerek Kocaeli‘ye yerleşip Türkçe dersi alan Mimar Sinan Kurs Merkezi kursiyeri Amina Raji bir teşekkür konuşması yaptı.

KO-MEK KURSLARI ŞİFA DAĞITAN HASTANE GİBİ”

Programda ilk olarak konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KO-MEK’lerin halk üniversitesi olduğunu ifade ederek, ‘’KO-MEK kurslarının asıl unsurları vatandaşlardır. Bizler de idareciler olarak öğrendiklerinizi uygulama ve satma konusunda destek veriyoruz’’ ifadesini kullandı. Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise ‘’KO-MEK’ler kurs olmanın ötesinde artık sizin eviniz, okulunuz, bir aileniz oldu. Sizler kurs merkezlerimizden memnun olduğunuz zaman bizim de yüzlerimiz gülüyor. Mutluluğumuzda, gelişmemizde KO-MEK’lerin çok büyük katkıları var’’ açıklamasını yaptı. ‘’Kocaeli’yi, İzmit’i her geçen gün yeni yatırımlar yaparak güzelleştiriyoruz’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Yatırımlarımızın devamı gelecek, bizlere istediğiniz zaman telefonla, e-mail ile ya da il ve ilçe başkanlarımızla ulaşabilirsiniz. Biz, her zaman sizlerin yanındayız, hizmetindeyiz’’ şeklinde konuştu. KO-MEK kurslarının şifa dağıtan birer hastane olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

KO-MEK BOHÇASI ÇAPA’YA VERİLDİ

KO-MEK’te önemli bir sosyal sorumluluk projelerinden biri ise 2014 yılından beri yürütülen “KO-MEK Bohçası”. KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru çeyiz eşyaları, düğün hazırlığı yapan nişanlı bir kıza hediye eden KO-MEK, bu yıl KO-MEK Bohçasını Gündoğdu kurs merkezinde giyim kursuna devam eden Merve Çapa’ya verdi. Çapa’ya hediyesini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu vererek tebrik etti.

KO-MEK GEÇMİŞE IŞIK TUTTU

Konuşmaların ardından protokol ve kursiyerler hep birlikte açılış kurdelesini kesti. 1300 kursiyerin ürünlerinin sergilendiği sergide açılışa katılan misafirler el emeği göz nuru çalışmaları uzun uzun inceledi. Vatandaşlarla sergiyi gezen Başkan Karaosmanoğlu, ürünleri teker teker inceleyerek kursiyerlerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 3 gün boyunca Mevlana Kültür Merkezi’nde açık kalacak İzmit sergisi; Marmara bölgesine has değerlerle Kocaeli halkına unutulmaya yüz tutmuş geleneksel değerleri göz önüne sermenin mutluluğunu yaşadı.

3 4 5 1 2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.