DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

MEMEYİ ALMADAN KANSER TEDAVİSİ

MEMEYİ ALMADAN KANSER TEDAVİSİ

Aile Konak Hastanesi Karamürsel Karmek işbiliği ile düzenlenen seminerde, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet ŞİRİNOCAK tarafından kanserli memeyi almadan uygulanan tedavi yöntemleri anlatıldı

Gölcük Ford Otosan Sapağı karşısında hizmet veren Aile Konak Hastanesi, meme kanseri konusunda erken tanının önemini vurgulamak amacıyla Karamürsel Karmek kursiyerlerine bir seminer düzenledi. Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ahmet ŞİRİNOCAK tarafından verilen seminerde, meme dokusu, meme kanseri oluşumu, güncel meme tedavileri konusunda önemli bilgiler aktarıldı. Şirinocak, meme kanserinin geçmişte kanser öyküsü olanlarda sıkça görüldüğünü, kendi kendine meme kontrolünün özellikle kırklı yaşlarda çok sık yapılması gerektiğini vurguladı.

Aile öyküsü önemli

Aile Konak ve Karamürsel Belediyesi Karmek Kurslarıyla ortak düzenlenen seminerde konuşan Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ahmet ŞİRİNOCAK, ailesinde (anne, teyze gibi) meme kanseri öyküsü olanların çok daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek, yılda bir meme ultrasonu ile iki yılda bir mamaografi yaptırmanın erken tanı koymada önem kazanacağını ifade etti. Her kanser türünde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhisin çok önemli olduğunu ifade eden Şirinocak, kendi kendine meme muayenesinin mutlaka her kadının uygulaması gerektiğini söyledi.

Meme koruyucu cerrahi

Meme Kanseri tanısı konulmuş hastaların tedavi sürecinde koltukaltı lenf bezinin doğru evrelendirilmesini sağlayan Mavi Boya Tekniği, meme başı altına ve tümörlü kısma uygulanarak, lenf bezlerine ulaşmayı sağlıyor. Bu teknikle ameliyat esnasında kurulan küçük bir laboratuar (Frozen) sistemiyle mavi boyalı kısımdan alınan örnek inceleniyor. Böylece meme koruyucu cerrahi burada önem kazanarak, kanserli hücerelerin koltukaltında bulunan lenf bezlerine sıçrayıp sıçramadığı saptanarak, hastanın koltukaltının alınmasının önüne geçilmiş oluyor.

DSC_4130 DSC_4132 DSC_4136 DSC_4126

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.