DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI

MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI

Kocaeli Sanayi Odası Meslek Komitesi üyeleri

 Kocaeli Sanayi Odası’da geleneksel hale gelen “ Meslek Komiteleri Müşterek Toplantıları” nın bu yılki ilk toplantısı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.

Welborn otelde yapılan KSO’nun “  Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı” nın açılış konuşmasında  ilk sözü alan Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, “Meslek Komiteleri Müşterek Toplantıları” nın önemini vurgulayarak,daha önce yapılan toplantıların olumlu sonuçlarını aktardı.

Açılışta daha sonra söz alan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Nisan ayı başında ilimizde Kartepe  The Grenn Park Otelde Ekonomi Gazetecileri Derneğinin toplantısında konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun  “Dünyada ve Türkiye’de Ekonomik Görünüm”  konulu sunumunu özetleyerek aktardı.

Kocaeli Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının ilk konuk konuşmacısı Ussal Şahbaz’dı.  “Sanayinin Dijitalleşmesi Gelişen Ekonomiler için ne anlama gelir” konulu açıklaması ilgiyle izlendi. Şahbaz ,”Türkiye, ekonomisinin en sağlam yönlerinden biri olan sanayisini kaybedebilir mi? Evet. Sanayisizleşme tüm gelişmekte olan ülkeler için bir risk. Ama bugün Türkiye özelinde yaşanan küresel teknolojik gelişmeler, sanayisizleşme riskini daha da artıyor.

Ülkeler zenginleştikçe sanayinin toplam üretimdeki payı azalır. Hizmet sektörü sanayinin yerini alır. Ancak Harvard Üniversitesi’nden Dani Rodrik’in araştırmalarına göre, son zamanlarda gelişmekte olan ekonomiler için sanayisizleşme normalden erken başlıyor. Örnek vermek gerekirse Almanya’da sanayinin ekonomideki payı 1970’te zirveye geldiğinde, kişi başına milli gelir 11 bin  dolardı ve sanayinin payı yüzde 35’ti. Daha sonra Almanya’da hizmet sektörünün büyüme hızı sanayiyi geçti. Brezilya’da sanayisizleşme 1986’da yüzde 17 ile 5 bin dolar seviyesinde başladı. Hindistan’da ise 2002’de yüzde 12’yle 2000 dolar seviyesinde oldu.

Oysa sanayide yaşanan dijitalleşme trendi, bu trendi yakalayamayan ülkelerde sanayisizleşmenin daha da hızlanmasına sebep olabilir. GE geçen yıl açıkladığı bir raporda  önümüzdeki yıllarda sanayi üretiminin geleceğini şekillendirecek trendlere dikkat çekti.”

KSO Meslek Komiteleri Müşterek toplantısının ikinci konuşmacı konuğu İTÜ Nükleer Araştırmalar Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. A.Beril Tuğrul , “Doğu Akdeniz Enerji Politikaları” konusunda sunumunu gerçekleştirdi.

ÖDÜL TÖRENİ

Kocaeli Sanayi Odası’nda Komiteler dalında Ödül Almaya uygun görülen Meslek Komitelerine ödülleri KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul tarafından verildi.7 Ayrı dalda verilen ödüllerin 5’ini  9 ve 10’ncu Meslek Komitesi  “Boya ve Sanayi Gazları Sanayi Grubu” ,”Temel Kimyasal Ürünler Sanayi Grubu”  olarak ,  En Fazla Katılım Sağlayan Komite, En Fazla Öneri Getiren Komite, En Fazla Görüş Bildiren Komite, En Fazla Meslek Grubu Faaliyeti Yapan Komite,En Fazla Alınan Kararları Sonuçlandıran  Komite dallarında ödülleri aldılar.

3.Meslek Komitesi “Hazır Yemek  ve Şekerleme  Sanayi Grubu” ,En Fazla Üye Ziyareti Yapan Komite”  olarak  ve 22’inci Meslek  Komitesi “İşlenmiş Metal Ürünleri Sanayi, Grubu” , En Fazla Müşterek Toplantıya Katılım Sağlayan Komite olarak ödül aldılar.

BAYANLARA ÖZEL PROGRAM

KSO’nun Meslek Komiteleri Müşterek toplantısında bayan eşler için sabah saatlerinde özel seminer programı yapıldı. Podolog Mükerrem Vatansever “ Ayak Sağlığı Söyleşisi” gerçekleştirirken katılımcılara VM Medikal Park Hastanesi İzmit Hastanesinde ayak muayenesi hediyesi kazandılar.

KÖRFEZ VAPUR TURU

Kocaeli Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı saat 16.00’da sonuçlanırken ,toplu halde otobüslerle Gölcük-Kavaklı Vapur iskelesine gidilerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Vapurla Körfez turu başlatıldı. Geçtiğimiz hafta son tabyanın konulması törenin yapıldığı Körfez köprüsü (Osman Gazi Köprüsü) ne kadar gidilerek dönüş yapıldı. Oldukça ilginç ve neşeli geçen Körfez turu sonrası otelde yenilen Gala Yemeğinde 23 Nisan coşkusu yaşandı.

2

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.