DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÖZ-DE-BİR’DE YOĞUN KATILIM İLE KUTLANDI

ÖZ-DE-BİR’DE YOĞUN KATILIM İLE KUTLANDI

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü ilçemizin dalında önemli kuruluşlarından biri olan Öz-De-Bir Özel Eğitim Merkezinde davetli okullar ve öğrenci velileri ile birlikte kutlandı.

Toplumun otizme duyarlılığın arttılırması otizme halkın bilinçlendirilmesi amaçlı etkinlik düzenlendi. Öz-de bir’de Toplumsal farklılığın duyarlılığını yükseltmek amaçlı anlamlı ve önemli bir şekilde kutlandı.”Otizme bir ışık yak temalı ve günün tüm dünyada mavi rengi simgelemesiyle birlikte tüm öğretmenler ve okulumuz mavi renkte süslendi.

“OTİZİM HASTALIK DEĞİL FARKLILIKTIR”

Otizm hastalık değil farklılıktır, bizim amacımız farklılığı anlatmak 1 günde olsa dünyaya otizm li insanların gözünden bakmayı amaçlıyoruz, erkeklerde normale göre %4 daha fazla rastlanan bir hastalık.kocaelide3 tane otizmli çocuklara eğitim veren okul var. Bunlardan biri ilçemizde otizme tüm çocuklara ulaşarak onları hayata hazırladıklarını dile getirdi. İrfan karabulut okul müdürü “34 çocuğa 24 öğretmen ile hizmet veriliyor. Her sınıfta 2 öğretmen 4 öğrenci bulunuyor, okulun sosyal aktivitelere ve toplumsal becerilerini geliştirmek amacıyla sürekli etkinlik düzenleniyor.

OTİZMİN TEMEL SORUNU İLETİŞİM

Otizmin temel sorunu iletişim olduğunu söyleyen karabulut bu anlamda farklı çalışmalar yaparak bu engeli aşmaya çalışıyor. Otizm eğitimi yakın bir zamanda karşılandı ve buna bağlı olarak yurt dışı eğitim programları başlatıra lak bu konuda eğitim personelleri bilgi ve becerilerini sürekli arttırmaya çalışıyor. Sınıf içi eğitimler ve okul dışı aktiviteler yapıldı. Şimdi yeni proje okul dışı eğitim ve çocuk oyunları 7 ülkede yapılacak bu projeye ailelerde katılacak. Okul dışındaki eğitimler çok önemli.

Ortak çalışma verilen komutu yerine getirme projenin bir parçası olmasını amaçlıyoruz. Aile ve okulun bu çocukların gelişiminde daha önemli olduğunu ailelerle yaptığımız çalışmaların bir parçası olabilmesi için güçlü bir uygulama başlatılacak toplum olarak onların yanında olduğumuzu göstermeliyiz. Dünyaya biraz onların gözünde bakmak onları algılayabilmektir amacımız.

Okul Müdürü İrfan Karabulut “otizm; yaygın pelisilisel bozukluk “dedi.

Yapılan etkinlikler; Saygı Duruşu, Günün anlam ve önemi, Otizmle ilgili şiir, Dik dur ortak parçası beraber sergilenecek, Oyunlar,6/A sınıfı oyun gösterisi,5/A sınıfı Zübeyde’nin ah kalbim şarkısını seslendirecek, sınıfların grup gösterisi,8/A sınıfından Can Berk Ankara’nın bağlarını seslendirdi, müzik ve ikram, Kapanış.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.