DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ŞEYTAN VE İP

01.04.2016
1.777
A+
A-

Kadının bir ineğinden süt sağıyormuş, onu sıkı sıkı bir direğe bağlamış. Yavrusu da etrafında dolaşmasına rağmen bir türlü annesine ulaşamıyormuş. Onları karşıdan seyreden şeytan dur demiş, şu ineğin ipini biraz gevşeteyim. İnek rahat hareket etmeye başlayınca yavrusu da ona yaklaşıp sütünü emmeye başlamış. Bu durumu gören kadın kızıp, yavruyu elinin tersiyle itmiş. Biraz uzaklaşan yavru tekrar gelip annesini emmeye başlayınca, kazayla süt kovasını da dökmüş. Kadın bu defa pek hiddetlenip, buzağıya şöyle bir vurmuş, yavru buzağı oracıkta ölmüş. İnek hiddetlenmiş, “Vay sen benim yavrumu öldürürsün ha?” deyip kadını bir tepmiş. Kadın da oracıkta ölmüş. Bu sefer kadının kocası gelmiş. Bakmış ki bir yanda buzağı diğer yanda karısı vay demiş inek “Sen benim karımı öldürdün ha?” deyip elindeki tüfekle ineği öldürmüş. Silah sesine adamın oğlu gelmiş. Bir bakmış ki bir yanda buzağı, bir yanda inek, bir yandan da anası yatıyor. Oda tüfeğini doğrultup “Sen benim anamı öldürürsün ha?” deyip, babasını vurmuş. Şeytan şaşırıp kalmış. Yahu demiş, ben sadece şu ineğin ipini gevşettim o kadar. Bu hikaye bana bağlantılı bir başka hikâyeyi hatırlattı. Şeytan pazarda omuzunda bir sürü iple dolaşıyormuş. Adamın biri şeytanı tanıyıp yanına gitmiş. “Yahu şeytan omuzunda o kadar iple ne yapıyorsun?” diye sormuş. Şeytan “Sorma son zamanlarda benim yolumda hak yoluna dönenler olunca hemen iplerini çekiyorum gerisin geriye geliyorlar” cevabını vermiş. Adam bu defa sormuş “Peki benim ipim nerede?” Şeytan gülerek cevap vermiş “Sana ipe gerek yok, sen zaten ipsiz de geliyorsun” demiş.

 

4.5 G VE ŞEHİT HABERLERİ

teknolojide ileri noktalara gitmek önemli. Telefonlarda yeni uygulama heyecan yarattı. Gece haberlerinde 4.5 G’yi izledik. Ancak o gün Diyarbakır’da kalleş bir pusu sonucu 7 polisimiz şehit olmuştu. Diğer yerlerde de bir asker, bir polis ve 17 yaşındaki bir gençte hain saldırılarla şehit olmuş; ülkemiz büyük bir şok yaşamıştı. Bir günde 10 şehit vermek yürekleri hem dağladı, hem de içimiz kan ağladı. Ancak biz yüksek teknoloji haberlerini birinci haber olarak verdik. Keşke önce şehit haberleri tüm ayrıntılarıyla iletilse ardından da yeni teknoloji haberleri peşinden gelseydi. Sabah yine televizyonlarda 4.5 G haberleri verilmeye başlayınca spikerler konuyla alakalı yorumcuları da konuşturdular. Evet bir anda çok yüksek bir teknolojiye geçiyoruz ama eğer telefonlar internetle birlikte iyi kullanılmazsa o hızın faturaları da kabartacağı özellikle açıklandı ve vatandaşlara cep telefonlarını ve interneti dikkatli kullanın  mesajları verildi. Türkiye’yi bölücü terör örgütü vasıtasıyla sıkıştıracağını sanan zavallılar ne kadar yanıldıklarını mutlaka görecekler. Bu büyük ülke hiç bir zaman alçaklara ve hainlere boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Ancak canımız yanıyor, nice vatan evlatları hain saldırılar ve kalleş pusularda şehit oluyorlar.

 

KONUŞURSAK SONU ZAM MI OLUR?

Vatandaşta şöyle bir tedirginlik var biri çıkıp elektriğe zam yok dediğinde ardından mutlaka zam geliyor. Aynı şey doğal gaz ve diğer ürünler içinde geçerli. Sokaktaki vatandaş bu işlerden oldukça tedirgin olmuş ki, bizi gördüklerinde “Aman kardeşim yok elektriğe zam gelecek, yok suya zam gelecek diye yazmayın; yazılıp konuşulmaya başlandıktan sonra mutlaka zam geliyor!” İnşallah öyle olmaz. Yetilileri televizyonda izledik, gazetelerde haberleri okuduk. Nisan ayı içerisinde elektriğe kesinlikle zam gelmeyeceğini söylediler. Ve şükür ki bize 1 Nisan şakası yapıp, dün elektrikte zam var diye de bir haber duymadık. Ancak söylediğim gibi bu söz sadece Nisan ayı için geçerli. Mayıs’ta ne olur, Haziran’da ne olur bilemeyiz. İnşallah olmaz, malum Haziran’da mübarek Ramazan ayını idrak edeceğiz. Eğer Ramazan bitene kadar elektrikte zam olmazsa son bahara kadar bu işi yırttık demektir. Çünkü Ramazan öncesi elektriğe zam yapılırsa bilin ki Ramazan pidesine de zam gelir. Hoş şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Neticede şimdilik nisan ayı için söz aldık. Zaten soğukların bitmesi baharın gelmesiyle birlikte doğal olarak elektrik tüketimleri de azaldı. Dolayısıyla kabarık faturalar da gelmiyor. Bahar ve yaz aylarında düşük fatura bedellerini inşallah Mayıs veya sonraki aylarda elektriğe zam yaparak kabartmazlar.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.