DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TRT AKP’nin çiftliği haline geldi

TRT AKP’nin çiftliği haline geldi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,

TBMM Kit Komisyonu’nda konuşan CHP’li milletvekilleri TRT’nin ‘AKP’nin çiftliği’ haline geldiğini ifade ederken, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise, “TRT milletin sesi olmalı, iktidarın değil” dedi.

TRT’nin 2013-2014 yılına ilişkin hesapları Meclis’te ibra edildi. TBMM KİT Komisyonu’nda yapılan toplantıda CHP’li komisyon üyeleri TRT’nin ‘AKP’nin çiftliği’ haline geldiği eleştirisinde bulundu. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, devlet televizyonun muhalefet temsilcilerine kapalı olduğunu söyledi. 1 Kasım seçimlerinden önce 1-31 Ekim tarihleri arasında TRT’nin ekrana çıkardığı siyasilerin tablosunu açıklayan Akar, “Muhalefetten Gaye Usuler ve Oktay Vural var. Sadece 2 kişi. 54 de AKP’li isim çıkmış. Bu mu eşitlik, bu mu adalet? Hakkaniyetli davranın biz de teşekkür edelim” dedi.

 “RTÜK ‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ’ DEDİ”

CHP’li milletvekilleri, geçen yıl TRT Türk’te yayınlanan Osman Yüksel Serdengeçti belgeselinde Atatürk’e hakaret edilmesi konusunu da gündeme getirdi. Genel Müdür Göka, “O belgeselde hata yapıldı. Dış yapımdı. RTÜK ‘ifade özgürlüğü’ dedi. Ancak bizim bunu tasvip etmemiz söz konusu olamaz. Kendi gök kubbemizde hata yapıldı. Soruşturma açtık, denetçi cezalandırıldı” dedi.

“FİRAVUNLAR GİBİ YEDİLER, İÇTİLER, KUSTULAR”

Atatürk ve İnönü için, “Firavunlar gibi yediler, içtiler, kustular. Saraylarda şahane hayat sürdüler, Ne utandılar, ne doydular” sözlerini kullanan TRT’deki belgesel nedeniyle ‘denetçiye’ ceza verildi. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, bu sözleri tasvip etmediklerini söyledi ve ‘gözden kaçtığını’ öne sürüp, skandala gerekçe bulmaya çalıştı.

 YEĞENİN HIZLI YÜKSELİŞİ!

TRT Yönetim Kurulu üyesi Av. Recep Şahin’in kızı ve yeğeninin kurumda çalışmasının yasal olsa bile ‘etik’ olmadığını belirten CHP’li milletvekilleri, “Recep Şahin, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yaparken yeğeni Nasuh Şahin’i bu kurumda memur yapıyor. Bu da yetmiyor TRT’de yönetim kurulu üyesi olunca yeğeni Nasuh Şahin’i ve kızı Rabia Neva Şahin’i aynı gün TRT’de işe alıyor. Recep Şahin’in yeğeni öylesine kıymetli olsa gerek ki, 2 yıllık okul mezunu olmasına rağmen, yayıncılıkla uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen hızla yükseliyor. Çalışmaya başladıktan 8 ay sonra Müzik Dairesi Başkanlığı’na müdür oluyor. Bunlar ortada iken yine burada AKP milletvekilleri tarafından hiçbir şey olmamış gibi ibra edilip konu kapatılıyor” dedi.

Haydar Akar

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.