DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar”

“Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar”

İlçemizin fikirleri ile beğenilen isimlerinden birisi olan AY-PA Market’in sahibi Osman Ay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

“Çocuksuz ev, meyvesiz ağaca benzer”

Ay, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun… Bütün dünyanın bilmesi gerekir ki, Türk milleti, büyük meclisi ve onun hükümeti uşak muamelesine dayanamaz. Atatürk 23 Nisan 1920, Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş yıldönümüdür. Aynı zamanda 23 Nisan, Türk çocuklarının iki bayramı bir arada kutladıkları gündür. Büyük Atatürk, yeni Türkiye Devleti’nin kuruluş günü sayılan 23 Nisan gününü, milletimizin temeli olan sevgili Türk çocukları için de bir bayram günü kabul etmekle, hem bu tarihin büyük önemini belirtmiştir, hem de milletine karşı duyduğu ölçüye sığmaz sevgisini bir daha göstermiş oldu. Nur içinde yatsın. Her yıl 23 Nisan günü, yurdumuzun her yerinde ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlanır. Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutladığımız milli bayramlarımızdan biridir. Yazmış olduğum yazımı bir şiirim ve güzel sözlerle sonlandırmak istiyorum. Çocuk yurdun temelidir. Bugünün küçüğü, yarının büyüğü. Çocuksuz ev, meyvesiz ağaca benzer. 23 Nisan, karanlıktan aydınlığa kavuştuğumuz gündür. Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Egemen olmayan, boyun eğmek zorunda kalır, egemenlik verilmez alınır, ulusal egemenlik, ulusun namusudur, özgürlüğünde, eşitliğinde adaletinde dayanağı ulusal egemenliktir, ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, yok olur. Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır. Şiirimi sizlerle paylaşmak istiyorum, yüce bir mesleğin emanetçileriyiz millet ile omuz omuza gezmeliyiz biz başkumandan Atatürk’ün irfan ordusuyuz biz, aydınlatırız karanlığı ışık dolu kalbimizle memleketin her köşesinde hizmet için varız, başkumandan Atatürk’ün irfan ordusuyuz biz, kahpe düşman kurşunlarıyla yıkılmayız biz, milletimizin neferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı yurtta sulh, cihanda sulh amacımız olmalı, başkumandan Atatürk’ün irfan ordusuyuz biz, düşmanlardan asla korkmayız sevgi yüklü kalbimiz, vatanımızda dalgalansın bayrağımız, okullardır yuvamız, cehalet savaşında cephede bizlerde varız başkumandan Atatürk’ün irfan ordusuyuz biz, karanlıktan asla korkmayız ışık dolu kalbimiz başöğretmenimiz Atatürk gururluyuz sevinçliyiz mutluyuz cennet vatanımızda özgürüz sevinçliyiz biz başkumandan Atatürk’ün irfan ordusuyuz biz çalışmaktan asla yorulmayız yılmayız biz ilim irfan dolu her zaman sinemiz başkumandan Atatürk’ün irfan ordusuyuz biz tüm dünya çocuklarının 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun.”

 

osman ay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.