DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

her şey spor ve sporcu için

her şey spor ve sporcu için
28.05.2016
1.364
A+
A-

Başkan Karaosmanoğlu, Vinsan’daki Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesislerinde incelemelerde bulundu

Büyükşehir’in Spor Köyü Vinsan’da,

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporun alt yapısına yönelik en önemli hizmetlerinden olan tesisleşme ve bu konuya verdiği önem, bugün bir Spor Köyü’nün Kocaeli’ne kazandırılmasını sağladı. Sanayii Mahallesi Eski Gölcük Yolu üzerinde bulunan Vinsan’daki spor tesisleri, herkesin rahatça gelip spor yapabileceği bir yaşam kompleksi olarak hizmet vermeyi sürdürüyor. Vinsan’daki Spor Köyü’nde incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, spora ve sporcuya verdiği desteğinin her zaman devam edeceğini belirterek, “Bu tesisler halkımızındır. Özellikle çocuklarımız temiz ve rahat ortamlarda spor yapsın diye bu tesisleri hayata geçiriyoruz. Çünkü ancak bedenen ve ruhen sağlıklı, karakter yapısı itibariyle güçlü bir gençlikle geleceğe güvenle bakabiliriz” dedi.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Başkan Karaosmanoğlu’nun Vinsan Spor Köyü’ndeki ziyareti sırasında kendisine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Hasan Aydınlık ve Doğan Erol, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Adnan Bilgiç ve daire başkanları eşlik etti. Başkan Karaosmanoğlu’na, Spor Şube Müdürü Doğa Ergün tarafından Spor Köyü ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı. Vinsan yerleşkesi içinde; Cimnastik, Tenis Kortu, Açık Yüzme Havuzu, Suni, Doğal, Çim ve Minyatür Futbol Çim Sahaları, Voleybol ve Basketbol sahası, Özel Sporcular Salonu, Halk Oyunları Spor Salonu, Sporcu Koordinasyon Parkuru, Sporcu Performansı Test ve Analiz Merkezi ile Sporcu Kamp – Eğitim Merkezi ve Misafirhanesi bulunduğunu ifade eden Doğan, tesislerin kaliteden taviz vermeden vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi.

SPOR KÖYÜ’NDEKİ TESİSLER GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Vinsan Tesisleri içinde yer alan Spor Köyü tüm spor birimleriyle vatandaşların emrinde olmaya devam ederken, Türkiye ve Kocaeli’ndeki kulüplerle ücretsiz Spor Okulu öğrencilerine de hizmet veriyor. Göz kamaştıran tesislerden yararlanmak ise oldukça kolay. Kişi ya da spor kuruluşlarının taleplerini içeren bir yazı ile Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’na başvurmaları bu özel hizmetlerden yararlanmaları için yeterli oluyor. İncelemede Kocaeli’lerin aldığı bu hizmetlerin önemine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Gençliğin yaşamlarına renk katan bu tesisler, zamanın doğru yerde kullanılması içinde büyük bir imkan sağlıyor. Bu hizmet donanımlı ve tecrübeli personelimizle birlikte artarak büyüyecektir” açıklamasını yaptı.

FUTBOLUN KALBİ BÜYÜKŞEHİR SAHALARINDA ATIYOR

Tesisler içindeki en büyük ilgiyi Büyükşehir Belediyesi’ne ait futbol sahaları görüyor. İzmit, Gebze, Körfez ve Başiskele, Kartepe ve Dilovası ilçelerinde bulunan sentetik ve doğal çim futbol tesisleri, Kocaeli futbolunun adeta kalbinin attığı yerler olarak göze çarpıyor. Bu sahalarda haftada 40 ile 60 futbol müsabakası oynanıyor. Bu çerçevede 120 takım tesislerden yararlanıyor. Vinsan’daki Spor Köyü içinde yer alan Doğal Çim Futbol sahası da tüm kulüplere açık bir şekilde hizmet veriyor. Kulüpler maçlarının yanı sıra antrenmanlarını da yine bu sahalara gerçekleştiriyor. Geçmiş dönemlerin imkansızlıkları ve sağlıksız koşullarının tersine kentimizin futbolu daha çağdaş tesislerde oynanması da spor kamuoyu tarafından takdir topluyor.

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL SPOR SALONU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Vinsan Tesisleri’nde bulunan Özel Sporcular Spor Salonu, zihinsel engelli çocukların eğitimine katkı sunuyor. Tesiste WC’den lavaboya ve duşa kadar her ayrıntı engelli çocukların ihtiyaçlarına uygun olarak yapıldı. İç duvarları süngerle kaplanan spor salonunun yer döşemesine ise minderler yerleştirildi. Öğrencilere burada temel becerilerini ve hareketlerini geliştirmek amacıyla motor egzersizleri ve hayatı kolaylaştırıcı fiziksel aktiviteler ile ilgili eğitimler veriliyor. Cennetin melekleri olarak vurguladığı engelli çocuklarımız içinde bu tesisin önemli bir merkez olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Özel çocuklarımızın bu özel spor salonundan faydalanması şahsım adına en çok önemsediğim bir hizmettir. Çocuklarımızın kendilerini evinde hissetmeleri için arkadaşlarımız çalışıyor” diye konuştu.

OLİMPİK MÜSABAKALARIN MERKEZİ CİMNASTİK SALONU

Spor Köyü’nün gözde tesislerinden biri ise hiç kuşkusuz Cimnastik Salonu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki alanı cimnastik sporunun hizmetine sundu. Bin 200 metre kapalı alanı adeta yeniden inşa eden Büyükşehir, geleceğin şampiyonlarına önemli bir tesis kazandırdı. Tesiste track trambolin, kız paraleli, paralel, halka, ritmik cimnastik minderi, denge tahtası, kulplu beygir, atlama beygiri, bale barları ve plates topları yer alıyor. Tesis söz konusu durumu ile olimpik müsabakalar için tam donanım elde etti.

SPORCU PERFORMANSI TEST VE ANALİZ MERKEZİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Köyü içinde kısa bir zaman içinde hayata geçireceği tesisle yerel yönetimler alanında bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Vinsan içinde, profesyonel spor hayatının önemli kilometre taşlarından biri olan Sporcu Performansı Test ve Analiz Merkezi açılacak. Alt yapı çalışmaları tamamlanan merkezde, antropometrik (vücut ölçümleri) testlerinin yanı sıra sporcuların, sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılığını ölçen testler gerçekleştirilecek. Böylece sporcunun performans düzeyi raporlandırılarak, kişisel gelişimi desteklenmiş olacak. Merkezden Türkiye’deki tüm kulüp ve federasyonlar yararlanabilecek.

BECERİ VE KOORDİNASYON PARKURU

Sporcu Performansı Test ve Analiz Merkezi dışında ise bir Beceri ve Koordinasyon Parkuru oluşturulacak. Yaklaşık 2 bin metrekarelik parkurda, denge, koşu, itme, çekme, denge gibi sporcunun geliştirmesi gerekli olan antrenmanlar ile ölçümleri yapılacak. Ayrıca parkur içinde 40 metrelik tartar zemin koşu kulvarı bulunacak. Parkurda denge gelişimi için kullanılacak malzemeler ise özenle seçilecek. Bu malzemeler kanserojen madde içermeyen, doğal ahşaptan yapılacak. Böylece çocukların doğal ortamda spor aktiviteleri ve testleri gerçekleştirilecek. Parkurda yetişkinler için bir crossfit alanı yapılacak. Bu alanda kas dayanıklılığı, maksimal kuvvet, çabuk kuvvet, reaksiyon, sürat devamlılığı gibi özelliklerin gelişimine dönük istasyonlar yer alacak.

BÜYÜKŞEHİR TESİSLERİNE GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sporun gelişmesi ve vatandaşlara spor hizmeti vermek adına hayata geçirdiği tesislerine adeta gözü gibi bakıyor. Tesisler, günlük, haftalık ve aylık olarak rutin bakımlardan geçiriliyor. Büyükşehir’in, Kocaeli’nin dört bir yanında futboldan, buz patenine, halterden, yüzme havuzuna kadar birçok branşa ev sahipliği yapan 58 adet tesisi bulunuyor. Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, kent genelinde ki tesisleşmenin ülkemizde örnek hizmetler olduğunu söyleyerek, “Yerel yönetimler olarak amatör sporlara verdiğimiz katkı her geçen yıl artarak büyüyor. Tesisleşme noktasında ortaya koyduğumuz projeler gerek kulüplerimiz gerekse vatandaşlarımızın beğenisini de kazanıyor. Halkımızın bu mutluluğu için çabalayan tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte daha güzel yarınlar için halkımızın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

ZIYA1039 ZIYA1073 1 2 3 4 5

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.