DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

5 bin kitap dalından toplandı

5 bin kitap dalından toplandı
  1. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde düzenlenen geleneksel ‘’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliğinde 5 bin adet kitap dalından toplandı
  2. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde geleneksel hale gelen ‘’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. İzmit Yürüyüş Yolu’ndaki asırlık çınar ağaçlarına asılan 5 bin adet kitap, çok kısa süre içinde işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar ve okula giden öğrenciler tarafından toplandı. Etkinliğin startını ilk kitabı dalından koparan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi.

KOCAELİ KİTAP FUARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 8. kez düzenleyeceği Kocaeli Kitap Fuarı, 14-22 Mayıs 2016 tarihlerinde 10.30-21.00 saatleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde kitapseverlerle buluşuyor. Geçen yıl 664 bin 476 kitapseverin ziyaret ettiği Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu yıl yerli ve yabancı 270 yazar; 500’ün üzerinde söyleşi ve panelde okurlarıyla buluşacak. 380 yayınevi, 48 sahaf, 60 STK’nın yer alacağı stantlarda 15 bin yazarın elinden çıkan 1 milyon kitap; okur severleri bekleyecek.

 

AĞAÇLAR YİNE KİTAP AÇTI

‘’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliği bu yıl yine çok dikkat çekti. 10 Mayıs Salı günü sabah saat 07.30’da başlayan etkinlikte İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu’nda yer alan asırlık çınarlara asılan binlerce seçkin eserden oluşan kitap, işe giden vatandaşlar ve okula gitmek için yola çıkan öğrenciler tarafından dalından toplandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ilk kitabı toplamasıyla başlayan etkinlikte 5 bin adet kitap çok kısa süre içinde tükendi. Etkinliğe vatandaşların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, tüm Kocaeli halkını 14-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na davet etti.

TARİHİ ÇINARLAR NASIL KİTAP AÇTI?

Kocaeli Kitap Fuarı ile geleneksel hale gelen ‘’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliğinin ise çok ilginç bir geçmişi var. Fuarın ikinci yılında start alan etkinlik, ilk yılında büyük şaşkınlık yarattı. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için Yürüyüş Yolu’na çıkan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında ne yapacaklarını şaşırdı. SEKA Kağıt Fabrikası ile sanayi tarihinin bir parçası olan Kocaeli’nde kitabı; ham maddesi olan ağaçla buluşturan etkinlik, her yıl Yürüyüş Yolu’nu birbirinden değerli ve seçkin kitaplarla süslüyor.

2 3 4 1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.