DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Akçaray’da 600 metre ray döşendi

Akçaray’da 600 metre ray döşendi
01.05.2016
1.164
A+
A-

 

Akçaray’da 600 metre ray döşendi  

 

Tramvay hattı çalışmalarında geliş ve gidiş olmak üzere 600 metre ray montajı yapıldı.

 

Vatandaşların kent merkezi içinde konforlu ve hızlı ulaşımını sağlamak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen tramvay hattı çalışmaları sürüyor. Birçok noktada eşzamanlı olarak alt ve üst yapı çalışmaları devam ederken şu ana kadar 600 metre çift yönlü olarak ray imalatı tamamlandı.

 

TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

 

Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına çağ atlatacak tramvay hattı çalışmalarında ray imalatları titizlikle yürütülüyor. Bu kapsamda şu ana kadar çift yönlü olarak 600 metre ray imalatı yapıldı. Aşama aşama yapılan ray imalatlarında 2 günde yine çift yönlü olarak 25 metre ray döşenebiliyor.

 

KAYNAK YAPILMAYA BAŞLANDI

 

600 metreye ulaşan ray imalatı çalışmalarında ayrıca birleştirme aşamasına da geçildi. Zemine uyumu sağlanan raylar birleştirme noktalarından kaynak yapılmaya başlandı. Kaynak işlemlerine de yine belli aşamalar tamamlandıktan sonra geçiliyor.

 

AŞAMA AŞAMA YAPILIYOR

 

Ray imalatlarına geçilmeden önce güzergahın bulunduğu yollara 7 santimetrelik beton dökülüyor. İlk betonun üzerine çelik ve demir karışımı çift sıralı hasırın bulunduğu 28 santimetrelik bir beton imalatı ekleniyor. 35 metrelik beton imalatının üstünde ise Akçaray bağlantı elemanlarının montesi gerçekleştiriliyor.

 

46 BİN RAY BAĞLANTI ELEMANI

 

Toplamda 46 bin adet ray bağlantı elemanının montesinin yapılacağı işlemlerde hata payını sıfıra indirgemek için, en ince ayrıntısına kadar hesap ediliyor. Monte işlemlerinin ardından ise rayların arasına yine 15 santimetrelik asfalt dökülüyor. Son olarak asfalt döküm işlemi yapılıyor. Tüm bu aşamaların yapıldığı tramvay hattı döşeme çalışmasında 2 günde bir çift yönlü olarak 25 metre ray döşenebiliyor.

 

IMG_0003 IMG_0026 IMG_0045

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.