DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ALTINKEMER 8 MAYIS’TA SEKAPARK’TA YAPILACAK

ALTINKEMER 8 MAYIS’TA SEKAPARK’TA YAPILACAK
01.05.2016
1.083
A+
A-

ALTINKEMER 8 MAYIS’TA SEKAPARK’TA YAPILACAK

Güreşler bu yıl, 45 kez Milli Takım forması giymiş ve ülkemize olimpiyat gururu yaşatmış Osman Kanbur onuruna düzenlenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin bu yıl sekizincisini düzenleyecek. Seka Park Uçurtma Tepesi’nin önünde yapılacak olan güreşler,  7 Mayıs Cumartesi günü

09.30’da başlayacak.  Bu yılki güreşler, 45 kez Milli Takım Formasını giymiş ve 1954 Tokyo Olimpiyatlarında dördüncü olarak Türkiye’ye büyük gurur yaşatan efsane güreşçi Osman Kanbur onuruna düzenlenecek.

 

ÜNLÜ BAŞPEHLİVANLAR SEKA’DA BULUŞUYOR

 

Güreşlerde geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin tüm önemli başpehlivanları kol bağlayacak. Güreşlere, geçen yılın Kırkpınar kemer sahibi Orhan Okulu’nun yanı sıra, İsmail Balaban, Recep Kara, Abdullah Güngör, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Kemal Karaboğa ve Ahmet Kavakçı gibi ünlü başpehlivanlar katılacak. Er meydanı bu yıl bin pehlivanı ağırlayacak.

 

GÜREŞLER 14 KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Güreşler;  baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük, küçük orta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılacak ve her boyda (kategoride) ilk 3 dereceye giren güreşçilere madalya verilecek.

 

ALTIN KEMER KİMİN OLACAK?

 

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan unvanını elde eden güreşçi altın kemer ile ödüllendirilecek. Başpehlivana verilen altın kemer kendisine ait olacak ve Kırkpınar’daki gibi 3 kez kazanma şartı aranmayacak. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşlerinde derece sırlamasına göre; birinciye altın, ikinciye gümüş, ve üçüncülere bronz madalya verilecek.

 

BU YIL OSMAN KANBUR ONURUNA

 

Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde Türk güreşine önemli hizmetler vermiş, güreşçileri unutmuyor. İlki Hergeleci İbrahim, ikincisi Hasan Gemici, üçüncüsü Gazanfer Bilge, dördüncüsü Adil – İrfan Altan, beşincisi Aydın Demir, altıncısı Vedat Özkan ve yedincisi Recep Güreşen onuru ve anısına gerçekleştirilen güreşler, bu yıl Osman Kanbur onuruna düzenlenecek.

 

KANBUR ALTIN YILDIZ GİBİ

 

Bu yılki güreşlerin onuruna düzenleneceği Osman Kanbur,  45 kez Milli Takım forması giymiş ve 1954 Tokyo Olimpiyatlarında dördüncü olarak ülkemize büyük gurur yaşatmış efsane bir Türk güreşçisi. Osman Kanbur, halen Körfez ilçesinde ikamet ediyor.

 

OSMAN KANBUR KİMDİR?

 

1934’de Artvin Yusufeli’de doğan Osman Kanbur, 1939’da ailesi ile Hendek’e yerleşti. 1949’da güreşe başladı. Yusuf Sertesen Hoca tarafından keşfedildiğinde 15 yaşındaydı. 1950’de İzmit’te yapılan bölge birinciliklerine katıldı. Rakiplerini yenerek dikkatleri çekti. 1951 yılındaki Türkiye Şampiyonası’nda 70 kişi içinde birinci oldu. Bu sırada Hendek’te Tekel’de çalışıyordu. (Kocaeli Yaprak Tütün Bakım ve İşleme Evi). Türkiye Şampiyonası’nın ardından SEKA’ya geçti. 19 Ocak 1952 yılında SEKA da başlayan iş ve spor yaşamı 1972 yılına kadar sürdü. 45 kere Milli Forma giyen Osman Kanbur, Kağıtsporlu olarak güreşti. 1954 Tokyo Olimpiyatları’nda dördüncü olarak, ülkemize büyük gurur yaşattı. Evli, üç çocuk ve altı torun sahibi olan Osman Kanbur,  Körfez ilçesinde ikamet etmektedir.

 

gÅreüler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.