DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Arslan, “Tüm engellilerimizin Engelliler Haftasını kutluyorum”

Arslan, “Tüm engellilerimizin Engelliler Haftasını kutluyorum”

Arslan, “Tüm engellilerimizin Engelliler Haftasını kutluyorum”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle tüm engellilerin bu güzel haftalarını kutladı.

“Hayata onların penceresinden bakılması sağlanmaktadır”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Tüm dünyada her yıl 10–16 Mayıs günleri “Engelliler Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir. Bu günlerde engellilerin sorunlarına da çözüm önerileri üretilmekte;  hayata onların penceresinden bakılması sağlanmaktadır.”

“Hepimiz bir anlamda “engellilik ile nişanlı, ölüm ile evliyiz”

“Türkiye’de toplam nüfusun % 12.29’unu engelliler oluşturmaktadır. Bu oransa bizim ülkemiz açısından hiç de küçümsenemeyecek bir orandır. Üstelik ülkeler arasında trafik kazaları ile üst sıralarda yer aldığımız gerçeği ile de her an hepimiz muhtemel engelli durumunda gözükmekteyiz. O zaman toplumda hepimiz bir anlamda “engellilik ile nişanlı, ölüm ile evliyiz.”

“Gerekli olan tek şey, yaşadığımız toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerimize balık vermek değil; balık tutmayı öğretmektir”

“Engellilere yönelik yapılan araştırmalar göstermiştir ki özellikle ülkemizde engelliler, sosyal, kültürel ve ekonomik hayata tam olarak katılmamakta ve fırsat eşitliğinden faydalanamamaktadır. Oysaki engelli olup olmadığına bakılmaksızın her birey yasalarla belirlenen temel hak ve özgürlüklerden eşit biçimde yararlanma hakkına sahiptir. Toplumda etken değil edilgen halde yaşam mücadelesi içinde olan engellileri ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapsederek sadece pencereden dışarısını izleyen bireyler olarak gören çağ dışı anlayış artık yıkılmış olsa da bu onlar için yeterli değildir. Gerekli olan tek şey, yaşadığımız toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerimize balık vermek değil; balık tutmayı öğretmektir.”

Mehmet-Arslan 1. sayfadan

 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.