DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Bilgievleri’nde “Ailede ideal din eğitimi” konulu seminer verildi

Bilgievleri’nde “Ailede ideal din eğitimi” konulu seminer verildi

Bilgievleri’nde öğrenci velilerine Prof. Ay tarafından ‘’Ailede İdeal Din Eğitimi’’ konulu seminer verildi

 Bilgievleri’nde kayıtlı olan öğrenci velilerine Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından “Ailede İdeal Din Eğitimi” konulu seminer verildi. SDKM’de gerçekleştirilen programa Bilgievleri Sorumlusu Kemal Ceylan, Bilgievi idarecileri ve öğrenci velileri katıldı. Ailede sağlıklı bir din eğitiminin iki önemli şartı olduğunu belirten konuşmacı Ay, “Bunlardan birincisi, dinin ana kaynakları olan Kur’an ve sünnete dayanıyor olması. Diğeri ise, insanın fizyolojik ve psikolojik gerçeklerine uygun olmasıdır” dedi.

 ÇOCUKLARIN KİŞİLİKLERİ İLK YILLARDA OLUŞUYOR

İnsanın çocukluğunda aldığı telkinlerin, hayatı boyunca onda derin etkiler bıraktığının altını çizen konuşmacı şöyle devam etti; “Bugün de çocuk psikolojisiyle ilgilenen uzmanlarca yapılan çeşitli araştırmalar, çocuğun kişiliğinin temel özelliklerinin ilk yıllarda oluştuğunu ortaya koymaktadır. Hayatın sonraki dönemlerinde etkisini bariz bir şekilde hissettiren bu özellikler, günümüzde eğitimcilerin ilgisini ilkokul öncesi döneme yöneltmiştir. Çünkü karakterin tohumları ilk çocukluk yıllarında atılmakta ve sonraki yıllarda gelişimini sürdürmektedir. Yine, bilindiği kadarıyla, karakterin 2/3’ü altı yaşına gelinceye kadar teşekkül etmektedir.”

 ÇOCUKLARI İYİLİKLERE YÖNLENDİRİN

‘’Çocuk, ana babasının yanında emanettir’’ diyen Prof. Dr. Mehmet Emin Ay şöyle devam etti; “Çocukların, tamamen boş ve her türlü nakışa müsait kalpleri adeta bir cevher gibidir. O, meylettirildiği her şeyi almaya da kabiliyetlidir. Eğer çocuk iyiliklere yöneltilirse, iyilikler yapmak üzere büyür, dünyada ve ahirette mutlu olur.”

 SÖYLEDİKLERİNİZLE YAPTIKLARINIZ BİRBİRİNİ TUTMALI

Ailede din eğitim metotlarına değinen Mehmet Emin Ay, “Çocuklarınızı din konusunda ya da diğer konularda eğitirken söyledikleriniz ile yaptıklarınız birbirini tutsun” dedi. Çocuk anne ve babasının yaptıklarına bakarak onları örnek alır. Eğer siz çocuğunuza öğrettiklerinizi uygulamazsanız bu etkili bir eğitim olmaz. Çünkü çocuklar onlara söylenenlerden daha çok anne babasının yaşantısını ve hareketlerini gözler ve onları taklit eder.

ÇOCUKLARA ALLAH SEVGİSİNDEN BAHSEDİN

Çocuklara ilk önce Allah sevgisinden bahsedilmesinin altını çizen Mehmet Emin Ay, “Çocuklar doğdukları zaman ‘Allah korkusu’ duygusu ile dünyaya gelmezler. Onlar içgüdüsel olarak bazı korkular ile birlikte doğarlar. Ancak anne babalar çocukta var olan bu korku duygusunu ‘Allah korkusu’ haline dönüştürmemeli ve bu duyguyu küçük çocuklarda bir koz olarak kullanmamalıdır. Çocukların tertemiz olan kalplerine ve zihinlerine Allah sevgisi doldurulmalıdır’’ dedi. Program sonunda konuşmacı Mehmet Emin Ay’a Bilgievleri Genel Sorumlusu Kemal Ceylan tarafından çiçek takdim edildi.

1 2 3 4

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.