DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU GECE ÇOK DUA EDELİM

BU GECE ÇOK DUA EDELİM

Bütün İslam Ümmetinin Berat Kandili kutlu ve hayırlı olsun

İlçemizin sevilen esnaflarından ve yazılarıyla vatandaşlara önemli mesajlar veren Osman Ay, bugün tüm İslam Âlemince idrak edilecek olan Berat Kandili hakkında açıklama yaptı. Ay, yaptığı açıklamada bütün İslam Âleminin ve Gölcük halkının Berat Kandilini kutladı.

139 bin Fetih Suresi okundu

Ay, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “‘Arınma gecemiz ‘Berat Şehitlerimiz için bir Fetih Suresi okumaya tüm Türkiye sende var mısın?’ kampanyamızdaki okunan Fetih Suresi sayısı 139 bini geçti. Kampanyamıza iştirakler halen devam etmektedir. 21 Mayıs Cumartesi Berat Kandili akşamı Orta Camii’de bu okunan 139 bin Fetih Suresi’nin Orta Camii İmamı Refik Akçiçek ve Hafız Müezzinimiz Mustafa Şenay tarafından hatim duaları yapılacaktır. Bu iştirake bütün kardeşlerimizi davet ediyoruz. Şimdiden rabbim hepsinden razı olsun. Tüm İslam Âleminin Berat Kandilleri hayırlı olsun… Değerli kardeşlerim, arınma gecemiz berat şaban ayının onbeşinci gecesi.. Hz. Aişe Validemiz r.a gecenin ilerleyen bir saatinde uyanınca Peygamber Efendimiz (S. A. V)’i yanında bulamadı. Kalkıp onu aramaya başladı. Evde olmadığını görünce dışarıya çıktı. Gecenin karanlığında Baki Mezarlığı’nın ortasında bir siluet gördü. Ona doğru ilerlemeye başladı. Yaklaştıkça onun Resul-İ Ekrem (S. A. V.) olduğunu anladı. Efendimiz başı gökyüzüne çevrili bir vaziyette mezarlığın ortasında ayakta duruyordu. Hz. Aişe (r.a.) Validemiz ona yaklaştı. Aralarında bir konuşma geçti. Ardından Resulullah şöyle buyurdu; “Şaban ayının on beşinci gecesinde Allah, dünya semasına rahmeti, bereketi ve ikramları ile iner. Bu gecede kelb kabilesindeki koyunların sırtındaki tüyler sayısınca insanı affeder. Kelb kabilesi, koyun sürülerinin çokluğuyla tanınmış bir kabiledir. Berat Kandili, ramazan müjdecisidir, arkadaşlar… Şaban Ayı’nın yarısı gecesi…. Yani, Berat… Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan berat etme, kurtulma… Günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma… Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer, tefekkür ve yenilenme gecesidir… Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. Berat, bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten uzak kalmayı öğretir… Efendimiz peygamberimiz ne güzel buyuruyor. Şaban ayının 15.inci gecesini ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder. Ve yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim, yok mu rızık isteyen, rızkını vereyim, yok mu şifa isteyen şifa vereyim… Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim… Mevlamız günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-I Şerife girmeyi nasip eylesin… Tüm İslam Aleminin Berat Kandilleri hayırlı olsun” dedi.

13249561_613948848762478_763106785_n

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.