DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

Engelliler Donanmada Vatani görev onuru yaşadı

10-16 Mayıs Engelliler haftası kapsamında silâh altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hizmeti sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla dün Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üssü’nde temsili askerlik faaliyeti icra edilmiştir.

Büyük heyecan yaşadılar

Faaliyete 17 engelli vatandaşımız ve aileleri iştirak etti. Faaliyet kapsamında engelli vatandaşlarımız Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren tarafından karşılanan, temsilli askerlik yapacak vatandaşlarımıza Türk silahlı Kuvvetleri hakkında bilgi verildi, ardından da yemin töreni icra etmiştir.

“Her Türk vatandaşı gibi askerlik gururunu tadacaklardır”

Tören Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren’in konuşmalarıyla başladı. İmren, “Değerli misafirler, Askerlik yapmak üzere gelen gençler, Onların kıymetli anne ve babaları Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı koordine ve sorumluluğun da icra edilmekte olan engelli vatandaşların bir günlük temsili askerlik uygulamasına hoş geldiniz. 10-16 Mayıs Tarihleri arasındaki engelliler haftasında engelli vatandaşlar için düzenlenen bir günlük temsili askerlik uygulaması münasebetiyle ülkemizin farklı yörelerindeki çeşitli birlikler de farklı bir askerlik heyecanı yaşanmaktadır. Bu hafta içerisinde engelleri nedeniyle askerlik yapamayan gençlerimiz bir günlüğüne asker elbisesi giyecekler ve her Türk vatandaşı gibi askerlik gururunu tadacaklardır.”

“Sizler bugün burada kutsal vatandaşlık görevinizi yerine getirmek için bulunmaktasınız”

“Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığına bu maksatla gelen değerli gençler; engelli olmak asla bir ayıp ve hiçbir şey yapmamak değildir. Ayıp ve kabahat ülkesini ve vatanını sevmemek, üzerine düşen vazifeleri yapmamaktadır. Sizler bugün burada kutsal vatandaşlık görevinizi yerine getirmek için bulunmaktasınız. Biraz sonra bayrağa ve silaha el basarak yemin edeceksiniz. Bu yemin ile ülkenize ve milletinize olan bağlılığınızı bir kez daha göstermiş olacaksınız. Bir günkü temsili askerliğin sonunda terhis belgelerinizi alarak kutsal vatandaşlık ve askerlik görevinizi tamamlayacaksınız. Anayasamızın 72’nci maddesinde vatan hizmeti “ HER TÜRK’ÜN HAKKI VE GÖREVİ” olarak düzenlenmiştir. Bu kapsamda anne ve babalar evlatlarını milletin bağrından çıkış olan silahlı kuvvetlerin saflarına bir bayram coşkusu asker-millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil etmektedir.”

“Siz gençlere askerlikten sonraki hayatınızda mutlu, sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmenizi temenni ederim”

“Bu örnek dünya sahnesinde sonsuza kadar yer alacak Türk Milletinin en büyük güvencesidir bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken siz gençlere askerlikten sonraki hayatınızda mutlu, sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmenizi temenni eder, engelli insanlara saygının insanlığa saygı olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim.”

17 Engelli Askerin isimleri;

Engelli vatandaşların isimleri; Çağatay Araplar, İbrahim Yaşar,  Mehmet Zafer,  Semih Sakcı, Ünal Bekil, Orhan Öztürk, Muhammed Eski, Yunus Almas, Ahmet Arman Selekman, Musap Dal, Eyyüp Ceylan, Eyüp Başoğlu, Zafer Kay, Abdullah Göksel Ünsal, Gökhan Taran, Volkan Özkan, Yakup Demir.

4 5 6 Engelli annesi iáe 3

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.