DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Dilovası KO-MEK’te ‘’Birlik Beraberlik’’

Dilovası KO-MEK’te ‘’Birlik Beraberlik’’

KO-MEK ilçe sergilerinde 7 bölgeden farklı renkleri buluşturmaya devam ediyor.

KO-MEK TÜRKİYE’NİN 7 BÖLGESİNDEN FARKLI RENKLERİ SERGİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Kocaeli genelinde 12 ilçede 43 kurs merkezi ile farklı kültürlerin bir araya gelerek bir aile ortamı içinde eğitim almalarını sağlayan KO-MEK farklı kültürel yapısını sergilerine yansıtıyor. Gelenekseli sergile konseptiyle yılsonu sergilerini açan KO-MEK Türkiye’nin 7 bölgesinden farklı renkleri sergilemeye devam ediyor. Kursiyerlerin büyük özverisi ve usta öğreticilerin gayretleri ile açılan sergilere vatandaşların da ilgisi yoğun olurken açılan sergiler büyük bir beğeniyle takip ediliyor. Yılsonu sergilerinin onuncusunu Güneydoğu Anadolu Bölgesi konseptiyle Dilovası’nda açan KO-MEK bölgenin kültürel ve geleneksel renklerini örf ve ananelerini bu sergide buluşturdu. Dilovası Kültür Merkezi’nde açılan sergiye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Dilovası İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, Dilovası Halk Eğitim Müdürü Akif Ahmet Avşar’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜLER, “EĞİTİMLER BİZLERİ ZİRVEYE ULAŞTIRIR”

Açılış öncesinde KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan müzik grubu açılışa katılan vatandaşlara birbirinden güzel eserler seslendirdi. Daha sonra kursiyerler adına konuşan Elif Güler, konuşmasında “KO-MEK, savrulup giden zamana yenilmeden verilen emek, özünü kaybetmeyen yüreklere bir kapı. Sıcacık bir huzur. Farklı kültürlerin, en güzel dillerin, tebessüm dolu yüzlerin birlikteliğini sağlayan bir çatı. Şüphesiz ki, bizler sanat eğitimini ne kadar desteklersek o kadar zirveye ulaşmış bir toplum oluruz. Ben ve benim gibi binlerce kursiyer eğitime, sanata ve zanaata yönelik verdiğimiz çabada bize yakılan ışığı özümseyen insanlar olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

ALİ TOLTAR, “KO-MEK GENÇLERİ HAYATA BAĞLIYOR”

KO-MEK kurslarına katılan tüm kursiyerleri tebrik eden Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası’nda açılan kurslar sayesinde vatandaşların hem sosyal anlamda hem de mesleki eğitim anlamında büyük bir kazanç sağladığını belirtti. Dilovası’nın nüfusunun daha çok genç nüfustan oluştuğunu ifade eden Toltar, bu anlamda kurslara daha çok talep olduğunu ifade ederek konuşmasını bitirdi.

KARAOSMANOĞLU, KO-MEK TÜM TÜRKİYE’YE MAL OLDU

KO-MEK Dilovası İlçe Sergisi açılışında, eğitim alan kursiyerlerimizi tebrik eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU; KO-MEK’in yalnız Kocaeli’nin değil tüm Anadolu’nun Sanat, Kültür ve Medeniyetini geçmişten bugüne bugünden geleceğe taşımadaki büyük katkısından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılışa katılanlara birlik beraberlik içinde yaşamanın ve bu tür kurslarla eğitim alarak daha donanımlı bireyler olmanın önemini vurgulayan Karaosmanoğlu, KO-MEK’in uyguladığı başarılı projelerden söz etti.

KO-MEK BOHÇASI SURİYELİ KURSİYERİMİZE VERİLDİ

Evlenecek genç kızlarımıza “KO-MEK Bohçası” hazırlayan kursiyerler, ‪‎paylaşma ve ‪‎hediyeleşme kültürünü günümüzde de yaşatmaya devam ediyor. KO-MEK tarafından artık geleneksel hale getirilen “KO-MEK Bohçası” Başkan Karaosmanoğlu tarafından düğün hazırlığı yapan Suriyeli genç kızımıza hediye edildi. Konuşmaların ardından protokol ve kursiyerler hep birlikte açılış kurdelesini keserek sergi alanını gezdi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU RENKLERİ GÖRÜLMEYE DEGER

Açılışı gerçekleştirilen ‪Dilovası İlçe Sergisi’nde el sanatları, motifleri, yemekleri, giyimi ve müzikleri ile tam bir ‪Güneydoğu Anadolu Bölgesi rüzgarı hakimdi. Yörenin geleneklerinin ve değerlerinin de işlendiği sergiye kültürel etkinlikler ayrıca renk kattı.

 SERGİ 7 MAYIS’A KADAR AÇIK

 KO-MEK’te bu yıl, 43 Kurs Merkezimizde 24 farklı meslek alanındaki 204 branşta 42.180 kursiyer ile eğitimler devam etmektedir. Sergi açılışı gerçekleştirilen Dilovası İlçemizdeki 2 Kurs Merkezimizde, 726 kişi ile eğitim devam etmekte ve bu sayı ile Dilovası ilçemizde bugüne kadar 8.634 kursiyer KO-MEK’te eğitim almış olacaktır. Dilovası ilçesinde 15 farklı branşta eğitim alan kursiyerlerimizin el emeği göz nuru 750 seçilmiş ürünü ile açılan Dilovası İlçe Sergisi; 5-6-7 Mayıs 2016 tarihlerinde 08:30 / 20:00 saatlerinde Dilovası Kültür Merkezinde ziyarete açılmıştır.

3 4 5 7 1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.