DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Dünya bugün Mustafa Kemal’e ve Türk Milleti’ne saygı duymuştur”

Dünya bugün Mustafa Kemal’e ve Türk Milleti’ne saygı duymuştur”

TES Gölcük Şube Başkanı Yaşar Tokay,

Türk Eğitim Sen Gölcük Şube Başkanı Yaşar Tokay, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hakkında basın açıklaması yayınladı. Başkan Tokay, yaptığı açıklamasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı mücadelesiyle Türk halkının ne kadar kararlı, bağımsızlığına düşkün olduğunu tüm devletlere gösterip, Türk Milleti’ne saygınlık kazandırdığını ifade etti.

Başkan Tokay, açıklamalarına, “Binlerce yıldır süre gelen, varlık –yokluk mücadelesinde, savaşlar, ölümler, parçalanmalar, sömürü ve hayal kırıklıkları insanlığın en acı tecrübeleridir. Devletlerin üstün olma stratejisin siyasi,ekonomik,bilim ve teknolojik kalkınmayı  hızlandırma ve koruma güdüsü yaratmıştır..Böyle haksız ve ahlaksız bir yarıştan dünya devletlerinin bir kısmı kazançlı çıkarken, bir kısmı da tamiri mümkün olmayan kayıplar yaşamıştır.”

“Şark meselesinin son safhası Türksüz bir Anadolu hayalidir”

Dünyanın en eski ve köklü, kültür uygarlık alanına sayısız tecrübe ve birikim bırakan Türk Milleti’nin 20. YY’a girerken içinde bulunduğu durum, kurtlar sofrasında paylaşılmayı bekleyen bir paydan ibarettir. Şark meselesinin son safhası Türksüz bir Anadolu hayalidir.1. Dünya Savaşıyla parçalanan kutsal vatanın son durağı Anavatan Anadolu’dur. Galipler ve maşaları vatanı zehirli ağıyla sararken;Vatan,bayrak ve hürriyeti  her meselenin üstünde tutan Gazi Mustafa Kemal ve Dava arkadaşları 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’nin ateşini yakmak için Samsun’a ayak basmışlardır. 19 Mayıs; umutların tükendiği, başkalarının inisiyatifine bırakılan varlığının yeniden uyandığı, başkaldırışa dönüştüğü, milleti titretip kendine getiren can suyudur.

“Türk Milleti’nin yazdığı kurtuluş destanı, dünya devletleri ve sömürülen coğrafyalardaki milletlerinde saygısını kazanmıştır”

Mustafa Kemal ve Dava Arkadaşları Anadolu’da ki direnişi Amasya, Erzurum, Sivas’ta teşkilatlandırıp, Ankara’da Millete dayalı bir meclisle, İstiklal Savaşı’nı yönetmişlerdir. Sahipsiz ve horlanan Anadolu insanı bu kutlu yolda sayısız şehit vermiş, Gazilik unvanı almış, vatanı için kahramanca canını kanını feda etmiştir. Türk Milleti’nin yazdığı kurtuluş destanı, dünya devletleri ve sömürülen coğrafyalardaki milletlerinde saygısını kazanmıştır. Binlerce yıllık geleneği ve dinamizmi olan Türk milletinin özünde teslim anlayışının olmadığı da dosta düşmana ispatlanmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal’in “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” sözünü şiar edinip onu saygıyla anarken, Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Spor Bayramı’nın 97. Yılını kutlarız.”

yaüar tokay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.