DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GELECEĞE BIRAKACAĞINIZ EN GÜZEL MİRAS ORGAN BAĞIŞIDIR

GELECEĞE BIRAKACAĞINIZ EN GÜZEL MİRAS ORGAN BAĞIŞIDIR

GELECEĞE BIRAKACAĞINIZ EN GÜZEL MİRAS ORGAN BAĞIŞIDIR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarına eğitimler vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün hastanede Sağlık Çalışanlarına yönelik organ bağışı hakkında seminer düzenlendi. Eğitim Seminerini Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Başkanı Dr. Ali Demirel verdi.

“BAĞIŞLANAN HER ORGAN FİLİZLENEN BİR YAŞAMDIR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Organ bağışı kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesidir. Ülkemizde organ nakli; 1979 yılında çıkan 2238 sayılı kanun ile yürürlüğe girmiştir. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde konu ile ilgili olarak güncel bilgiler ışığında tüm sağlık çalışanlarına Marmara Bölge Koordinasyon Merkezi Başkanı Dr. Ali Demirel tarafından eğitim verildi. Türkiye’de 70 bin hastanın organ yetmezliğiyle hayatta kalma mücadelesi verdiğini ancak yeteri kadar organ bağışı yapılmadığını vurgulayan Demirel, Türkiye’nin organ bağışında Avrupa’nın gerisinde kaldığını, bunun bilgisizlik, güvensizlik ve dini inançlardan kaynaklandığını ifade etti. Bir insandan organ naklinin ancak beyin ölümü gerçekleştiğinde yapılabildiğini vurgulayan Demirel, toplumda henüz beyin ölümünün ne olduğunun bilinmemesi nedeniyle organ bağışında istenilen düzeyde olunmadığını belirtti. Yapılan eğitim toplantısında Nefroloji Uzmanımız Eda Altun ve Anestezi uzmanımız Hatice Küçük Bayram’da tecrübelerini paylaşmışlardır. Eğitim sonunda kurumumuzda 11 yıl boyunca hemodiyaliz aldıktan sonra 2 yıl önce Böbrek nakli ameliyatı geçiren Sayın Hüseyin Avni Bey hasta gözüyle organ bağışının değerini ve yaşadığı süreçteki duygularını bizimle paylaşmıştır. Beyin Ölümü ve Organ Bağışı hakkında ki bakış açımız ve düşüncelerimizi güncel bilgilerle yenilenmiştir. Geleceğe bırakacağınız en güzel miras organ bağışıdır.” Denildi.

13240745_1197109650307578_9091596441647853130_n 13256093_1197109833640893_460507240775086746_n

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.