DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK’E SEMPOZYUM DOĞDU

GÖLCÜK’E SEMPOZYUM DOĞDU
  1. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu start aldı

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nun birlikte yürüttüğü ‘VI Uluslararası Gölcük Seramik Sempozymu’ 17-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde birçok sanatçı ve sanatseverin katılımıyla gerçekleştirilen 6. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu büyük beğeni elde etti. Açılışa Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcıları Levent Değirmenci, Kemal Kahraman, KOÜ Rektör Yardımcısı Porf. Dr. Bekir Çakır, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Kök, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, CHP İlçe kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Yrd. Doç. Mine Can, Öğr. Gör. Yrd. Doç Dr. Nermin Demirkol, TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tüü ve Yönetimi çok sayıda sanatçı ve sanatseverler katıldı.

Birçok sanatçı Gölcük’te ağırlanıyor

2011’de başlayan ve beşinci yılında Türkiye’den ve yurtdışından birçok sanatçı ve sanatseverleri ağırlayacak olan ‘Vı.Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu’ Kocaeli Üniveristesi Değirmedenrere Ali Özbay MYO Değirmendere/Gölcük yerleşkesinde gerçekleşecek.

  1. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu

Onursal Başkanlar; Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü.

  1. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumuna Onursal Sanatçı olarak Prof. Güngör Güner, Prof. Türker Özdoğan, Mustafa Tunçalp, Prof. Sevim Çizer, Prof. Zehra Özkara Çobanlı katılırken, davetli sanatçılar olarak Aydan Birdevrim-Türkiye, Aynur Karakaş-Türkiye, Ayşe Güler-Türkiye, Cemalettin Sevim- Türkiye, Gabriela Luptakova-Slovakya, Hüseyin Özçelik- Türkiye, Kirsi Kıvıvırta-Finlandiya, Nabihat Lotia-Pakistan, Seyhan Yılmaz-Türkiye, Vinod Daroz-Hindistan.

Sempozyum Düzenleme Kurulunda;

Levent Değirmenci (Gölcük Belediyesi), Dr. Metin şentürk (Gölcük Kent Konseyi), Yrd. Doç. Mine Can (KOÜ),Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol (KOÜ), E. Fatih bayram (Gölcük Belediyesi), Öğr. Gör. Abil Saraçoğlu (KOÜ), Öğr. Gör. Ceyhun Konak (KOÜ), Öğr. Gör. Z. Yekta Özkan (KOÜ), Öğr. Gör. Yıldırım Karadeniz (KOÜ), Öğr. Gör. Pelin Karadeniz (KOÜ), Gülay Küçükberber (Gölcük kent Konseyi) yer almaktadır.

Amaç seramik ürününün tanıtılması

  1. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumunun amacı; seramik sanatının imkan ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak, sanatçı, öğrenci ve sanatseverler arasındaki diyalogların arttırılmasını amaçlamaktadır. Sempozyumun önümüzdeki yıllarda da devam ettirilerek geleneksel hale getirilmesi planlanmaktadır. Sempozyumun ana hedefi, sanatçıların sempozyum süresince üretecekleri esereler ile seramik sanatının kişisel teknik ve yorumlarını aktarmayı sanat ve bilime katkıyı sunmayı vizyon edinmektedir.

Eserler Çağdaş Seramik Sanatları müzesine bağışlanacak

  1. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyum kapsamında gerçekleştirilmiş olan eserler, Gölcük İlçesi sınırları içerisinde kurulması planlanan ‘Çağdaş Seramik Sanatları Müzesine bağışlanacaktır.

KOÜ Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol Nermin Demirkol, ‘6. Uluslararası Gölcük Sempozyumunun açılış törenine hepiniz hoşgeldiniz. Gölcük Vizyon 2023 projelerinden biri olan ve bu yıl 6. sını düzenlediğimiz sempozyumumuz Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi, Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilmektedir. Değirmendere’de Yalı Mahallesi’nde yapımı devam eden Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde bu seramik sergisinde de oluşum yapılmaktadır. Bu seneye kadar bizden desteklerini esirgemeyen sanatçılarımız bu yıl da katılım sağladılar. 6 yurt içi 4 yurt dışı olmak üzere toplan 10 sanatçımız katılım sağlamıştır. Sempozyum içerisinde onursal sanatçılarımız bizlere katkılarını seminerler düzenleyerek katkı sağlayacaklar. Gerçekten dolu dolu geçireceğimiz sempozyum olacak. Protokol konuşmaların ardından karma cam sergi açılışı gerçekleştirilecek. Belirlenen programlarımız KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO okulumuzda çalıştaylar onursa sanatçılar tarafından gerçekleştirilecek. Sempozyumumuz içerisinde süt ile seramik pişirme programı yapacağız. Bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere başta sempozyum onursal başkanlarımız başta olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Can, “Seramik eserlerinin okulumda sergilenmesi mutluluk verici”

KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Yrd. Doç. Mine Can, “Bu sempozyumun başlamasına vesile olan bir kişi olarak bu çalışmalarda biz deme duygusunu yaşamaktan mutluluk duyuyorum. Değirmendere Yalı Mahallesi Yapılandırma Projesi kapsamında bize tahsil edecekleri Seramik Evi’nde bundan sonra orada tüm eserleri sergilemek bizlere nasip olur. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu onuru okulumda yaşamaktan ayrı mutluluk ve onur duyuyorum. Başta Rektörümüze, Rektör Yardımcımıza, Belediye Başkanımıza, Kent Konseyi Başkanımıza Dr. Metin Şentürk’e ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şentürk, “Bu sempozyum Gölcük’ü sanat merkezi haline getirecek”

Dr. Metin Şentürk, “Sanat toplum yaşamanın temel kaynağıdır. Kent estetiği yaşam için çok etkilidir. Gelişmişliğe ancak sanat ile geçiş yapılabilir. Bu sempozyum Gölcük’ü sanat merkezi haline getirecek. Gölcük 2023 Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu sempozyum çağdaş bir sergi koleksiyonu oluşturmak, ayrıca sanat eğitimi alan öğrencilere katkı sunmak için yapılmaktadır. Böylesine önemli sempozyumlar hem Gölcük’ü hem de ülkemizi yurt içine hem de yurtdışına tanıtımına katkı sunmasından mutluluk duyuyorum. Bu sempozyuma katkı sanan Gölcük Belediye Başkanımıza, Rektörümüze, Rektör Yardımcımıza, Ali Özbay MYO Müdürümüze, Değerli Kaymakamımıza ve Değerli sanatçılarımıza Kent Konseyimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ellibeş, “Yeni belediyecilikte kültür ve sanat hizmeti sunmak gerekliliktir”

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Eski belediyecilik anlayışında belediyelerin öncelikle işleri altyapılar, üstyapılar, temizlik, imar su kanalizasyon gibi hizmetler ile sınırlı idi. Ama günümüzde kültürel ve sanatsal çalışmalar ile ön plana çıkmaktadır. Kültür ve Sanatsal olarak Gölcük’e bu katkıları sağlamak bizim en büyük hedeflerimizdir. Gölcük Belediyesi’nce düzenlenen 4 adet sempozyumumuz var. Gerçekten bir belediye başkanı olarak bu durum çok onur duyduğum bir husus. Bizler belediye olarak yaptıklarımızı tek başına yapamıyız. Bu çalışmalar ortaklaşa yapıldığında anlam kazanıyor. İşte bu bağlamda Kocaeli Üniversitemiz bize çok büyük destek oldular. Sayın Rektörümüz bizden desteğini hiç esirgemedi. Bizler tarih koridoru projemizi yürütmekteyiz. Tarih Koridoru Projemiz de başlatmış bulunuyoruz. Bizler kısmetse 2 ay sonra ihaleye çıkıyoruz. Bu ihale sonucu yapılacak 10 tarihi evimiz 1 yıl içerisinde başlayacaktır. Bir yıl sonra bu seramik eserleri orada sergileriz. Bunun sürprizini verebilirim size. Bu duygu ve düşüncelerimle bu güzel organizasyonlarda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

Yazıcı, “Kocaeli Üniversitemizi tebrik ediyorum”

Kaymakam Adem Yazıcı, “Hepiniz saygıyla selamlıyorum. 6. sını düzenlediğimiz bu sempozyumdan duyduğum memnuniyetimi belirtmek istiyorum. İlçemizde başta belediyemiz olmak üzere çok önemli sempozyumlar yönetiliyor. Ama Uluslararası sempozyum ve etkinlikler yurt dışına açılan pencereler olarak çok değerli olduğunu belirtmek istiyorum. Hiç kuşku yok işe kültür ve sanat girince bu durum daha da önemli oluyor. Üniversitelerin bünyesinde bulunan araştırmacılık, gelişimcilik buralarda önemi daha çok ortaya çıkıyor. Değirmendere Ali Özbay MYO gerçekten çok önemli etkinliklere sempozyumlara ev sahipliği yapıyor. Ben Üniversitemizi tebrik ediyorum. Yurt içinden ve yurt dışından gelen sanatçılarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. İnşallah neden Gölcük sorusunu en iyi şekilde kendilerine açıklarız. Gölcük Donanma’nın başkenti bu yüzden sanat bu ilçede kesinlikle yüz üstüne çıkartılmalıdır. Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata verdiği değer ortada. Bizler de sanata çok önem veriyoruz. Böylesine önemli etkinliklere ve sempozyumlarımıza destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyor, sempozyumun bu senede hayırlı olmasını diliyorum.”

Çakır, “Sempozyum dolu dolu organizasyon”

KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, “Üniversite olarak bu türlü sempozyumlara, Gölcük Belediyesi ile birlikte böylesine güzel bir organizasyon yapılmasından mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bizler bundan sonra ki organizasyonları da birlikte yaşayacağız. Böylesine önemli organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etmeyi borç bilirim. Çünkü dolu dolu bir organizasyon. İnşallah bu sempozyumun ilimize ve Gölcük’e katkılar sunmasını diliyorum.”

Çizer, “Görüyorum ki artık 6. kez düzenlenen bu etkinlik her yıl gelişerek düzenlenmeye devam edecek”

Konuşmaların ardından ‘Sevmek Uygarlıktır’ adlı sergi açılış konuşmasını Sanatçı Prof Sevim Çizer, yaptı. Çizer,”İlk düzenlendiği 2011 yılından bu yana bu sempozyumda devamlı yer almaktan ve sizlerle bir arada olmaktan hep mutlu oldum. Görüyorum ki artık 6. kez düzenlenen bu etkinlik her yıl gelişerek düzenlenmeye devam edecek. Nermin hanım beni bu yıl açılış konuşmacısı olarak seçti. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu sergin,n açılış ismi çok önemli. Uygarlıklara katkı sağlayan seramiğin bu gelişime katkı sağladığına inanmaktayım. İnsanoğlu var olduğu günden bu yana kil ile hep tanışıktır. Onunla kullanacağı nesneleri yapmıştır. Onun sadece kullanacağı eşyaları değil, bir anlamda kendisini ifade ettiği bazı nesneleri de yapmıştır. Bu nedenle bazı başlıklar altında seramiği sunmak istiyorum. Öncelikle seramik tarihtir. Tarihi okuma ve tarihi anlama konusudur seramik. Seramikleri üsluplarına, biçimlerine bakarak o uygarlığın hem düzeyi hem de tarih kronolojik olarak ta bize tarih aktarmaktadır. Anadolu’nun da seramik tarihi oldukça eskidir. Yani seramik tarih açısından çok önemli bir nesnedir. Bu yüzden bu sempozyum ilimiz ve Gölcük açısından çok önemli” dedi.

Sanatçılara teşekkür plaketi takdim edildi

Sunumun ardından Protokol tarafından sanatçılara çiçek ve plaket takdiminde bulunuldu. Program sonunda seramik sergilerinin yer aldığı bölüm protokol, sanatçılar ve sanatseverler tarafından gezildi. Seramik sergileri büyük beğeni kazanırken, gün verilen kokteyl ile son bulundu.

DSC_4506 DSC_4510 DSC_4527 DSC_4528 DSC_4530 DSC_4533 DSC_4544 DSC_4549 DSC_4556 13225112_880799002043139_2041407259_o (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.