DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HAYALLER BU KİTAPTA TOPLANDI

HAYALLER BU KİTAPTA TOPLANDI

Bilgievi öğrencilerinden çok yazarlı tek kitap;

 Kocaeli Kitap Fuarı’nın 2. gününde de söyleşi ve etkinlikler devam etti

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda yer alan Kılavuz Gençlik Avlusu oldukça renkli etkinliklere sahne oluyor. Bilgievleri’nde eğitim alan 22 öğrencinin yazdığı “Bi Dünya Hayal” kitabının lansmanı muhteşem bir gösteriyle gerçekleştirildi. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen çocuk yazarlar lansmana gelen vatandaşlardan büyük alkış aldı. Bilgievlerinin bir yıl önce başlattığı yazarlık kulübüne katılan öğrencilerin kurs sonrasında yazdığı masallar toplanarak “Bi Dünya Hayal” adlı kitap oluşturuldu. Lansmana katılan öğrenciler bu çok yazarlı tek kitabın heyecanını yaşarken, büyükleri de onlara alkışlarıyla destek verdi.

YUSUF DURSUN “HAYAL EDİN YAZIYA DÖKÜN”

Lasmana katılan Yusuf Dursun, yazarlık kulübü kursuna katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, ‘’Bütün günleriniz masal tadında, şiir tadında geçsin’’ dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerini de tebrik eden Dursun, tüm çocuklara hayal dünyalarını geliştirerek her daim kitap yazmalarını söyledi. Konuşmaların sonunda çocuklar velilerine yazdıkları masal kitabını hediye ederken, veliler de küçük yazarlara Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu özel kalemleri hediye etti.

 AYHAN YARICI KENDİNİ ANLATTI

 Öte yandan Engelliler Haftası nedeniyle genç yaşta geçirdiği trafik kazası sonucunda engelli kalan Ayhan Yarıcı, engelli olmanın her sağlıklı insanın başına gelebileceğini ifade ederek, engelli olmanın kimi zamanlarda avantaj kimi zamanlarda da dezavantaj olduğunu söyledi. Engellilere toplum olarak art niyetli baktığımızı anlatan Yarıcı, ‘’Ne yazık ki engellilere gereken değer verilmiyor. Evet bazı şeylerden indirimli ya da ücretsiz yararlanıyoruz ama bir kol bir bacak; kaç otobüs, kaç litre su eder hiç düşündünüz mü?’’ dedi. Engelliler dünyasına yönelik yaşananları komedi şeklinde ele alan Arpacı, katılanlara neşeli anlar yaşattı.

 AŞK ELİF ŞAFAK’A BIRAKILMAYACAK KADAR KUTSALDIR

 Kılavuz Gençlik Avlusunda günün son programında yazar Mustafa Toprak ve yazar Halil İbrahim Uzun tarafından “Öncüler ne söyledi?” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide ilk sözü Mustafa Toprak aldı. Toprak konuşmasında eski yazarları anlamak için onlarla empati kurmamız, öncülerin ne dediğini ne yaptığını anlamamız gerektiğini söyledi. Tarihten örnekler vererek konuşmalarına devam eden Toprak, ‘’Aşkla şiirle hikmetle yazılarımızı yazmamız gerekir. Aşk Elif Şafak’a bırakılmayacak kadar önemlidir, bunu geri almamız boynumuzun borcudur. Aşk gibi bizim medeniyetimizin temelinde olan bu meseleyi Elif Şafak ve Sinan Yağmur gibi şairlere bırakırsak yanlış amaçlar için kullanılır. Bu manada bizim medeniyet geleneğimize öncülük etmiş bir isim var; Cahit Sarıoğlu. Bu konuda gerçekten öncü olmuş isimlerden biridir. Her yaptığımız şeyin bir ulvi amaca dayanması gerekir’’ dedi Halil İbrahim Uzun ise Necip Fazıl Kısakürek’ten örnekler vererek konuşmasına başladı. Uzun, üstadın tüm şiirlerinde mesaj içerikli olduğunu, varlık içerisinde yokluğu fark etmemiz gerektiğini belirtti. Söyleşide son sözü alan Mustafa Toprak, ‘’Öncüler hiçbir zaman bizlere umutsuzluğu aşılamamıştır, onlar bizlere her zaman umudu ve yaşamayı anlatmışlardır’’ dedi.

IMG_9100 IMG_9116 IMG_9124 Ayhan Yarçcç

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.