DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hürriyet, “Canlarını hiçe sayanları kimse hiçe sayamaz!”

Hürriyet, “Canlarını hiçe sayanları kimse hiçe sayamaz!”

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, vatani görevini yaparken yaralanmalarına rağmen TSK Sağlık Yönetmeliği’ne takıldıkları için gazi sayılmayanların bir araya geldiği TMSY Derneği’ni mecliste kabul etti.

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar (TMSY) Derneği Başkanı Kadir Erhan Tuna ve Başkan Yardımcısı Veysel Ertemel, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’i ziyaret ederek, hak ettikleri gazi onurlarını almaları için destek istedi. Hürriyet canlarını hiçe sayarak vatanlarını koruyan Mehmetçiklerin, devlet nezdinde hiçe sayılamayacağını savundu.

“KALBİMDE KURŞUNLA YAŞIYORUM”

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkanı Kadir Erhan Tuna ziyarette yaptığı konuşmada; “1999 yılında Tunceli’de askerlik yaparken teröristlerle girdiğimiz çatışmada kalbimden yaralandım. Kalbimde şuan kurşunla yaşıyorum. Alırlarsa ya felç olacağımı ya da masada kalacağımı söylediler. Ama yine de gazi sayılmıyorum. Gazi sayılmam için devlet benden uzuv kaybı istiyor. Çatışmalarda parmağı kopan arkadaşlarımız var. Ama gazilik unvanı verilmiyor. En az 3 parmağın kopması gerekiyormuş. Arkadaşımızın birinin yüzde 95 görme kaybı var. Yüzde 100 görme kaybı olması gerektiği için ona da Gazilik verilmedi. Birçok arkadaşımızın ‘ruhen çalışır bedenen çalışamaz’ raporu var, ama Gazilik onurunu alamıyorlar. Bu şekilde Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin kişiyiz. İstediğimiz gazilik maaşı değil, gururla göstereceğimiz gazilik madalyaları” dedi.

“O MADALYAYI GURURLA TAŞIYACAKSINIZ”

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise Gazilik onuru için hangi parmağın koptuğuna bakılmaması gerektiğine değinerek, “Vatani hizmetlerini yerine getirirken çıkılan operasyonlar sırasında, terör örgütleri ile girilen çatışmalarda yaralanan ve devleti tarafından unutulan, görmezden gelinen vatan evlatlarımız var. Kimisinin parmakları eksik, kimisi ise vücudundaki şarapnel parçaları ile hayat mücadelesi veriyor. Çatışmada şehit düşen arkadaşının yasını tuttuğu kalbinde, terörist mermisiyle yaşamaya çalışan vatan evlatlarımıza bırakın gazilik maaşını, gazilik onurları bile verilmemektedir. CHP olarak; PKK ile mücadele sırasında vücutlarında kalıcı hasarlar oluşan binlerce kahraman Mehmetçiğimizin hak ettiği madalyalar ile Gazilik unvanının verilmesi, madalyalarını çocuklarına ve torunlarınıza gururla gösterebilmeleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

FATMA KAPLAN HöRRòYET (TMSY ZòYARETò)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.