DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İDRİS ALP İLE SOHBET

23.05.2016
1.065
A+
A-

Ak Partinin ikinci olağan üstü genel kurulunda yaşanan Genel Başkan değişikliği açıkça görülüyor ki hiçbir siyasi partinin kongrelerine benzemeyen bir şekilde gerçekleşti. Partinin doğal lideri olarak kabul edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hukuki bağım olmasa da, gönül bağım var dediği mesajı ayakta dinlenerek ve alkışlanarak büyük kabul gördü. Siyasette hiç yaşamadığımız manzaraları büyük bir bağlılık okyanusuyla Ak Partide yaşadık. Aslında Sayın Erdoğan’ı böylesine hâkimiyeti nedeniyle kutlamak gerekir. Genel kurul sonrasında Sayın Davutoğlu her ne kadar bu benim tercihim değildi sözlerini yankılandırsa da parti tabanı, Reis ne derse o olur anlayışıyla Sayın Banali Yıldırım’ı hem Genel Başkanlığa, dolayısıyla da Başbakanlığa taşıdı. Genel Kurul sonrasında sıcağı sıcağına konuyu Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp ile değerlendirdik. 2023 Hedefine yürümek adına bir dava partisi olduklarından söz ettiği sohbetimizde kişilerle değil davayla ilgilendiklerini Ak Parti’nin liderinin de Sayın Erdoğan olduğunu söyledi. Teşkilatların Sayın Erdoğan’a bağlılığı aslında onun taban üzerindeki büyük gücünden kaynaklanıyor. O halde Sayın Yıldırım Başkanlığında ki Genel Merkez ve hükümet bundan böyle hedeflerini başkanlık sistemi üzerine kuracaklar. Bundan sonraki politika başkanlık sistemiz üzerinde ilerlerken Türkiye’nin ufkunda erken bir genel seçimde gözükebilir. Siyasi kulisler tarih olarak sonbahar aylarını şimdiden konuşmaya başladı bile. Muhalefetin millete bir türlü veremediği huzur, güven ve kendi içerisindeki bölünüşlük Ak Partiyi olası bir erken genel seçimde anayasayı değiştirebilecek çoğunluğa taşıyabilir. Biz ilkelerimizle hareket ederiz diyen Gölcük İlçe Başkanı İdris ALP teşkilat olarak zaten her an bir seçim olabilecekmiş gibi çalışıyor. Muhalefet partilerinin seçimden seçime çıktığı halk sahnesinde Ak Parti teşkilatlarının yarın seçim olacakmış gibi çalışması doğal olarak da iktidar partisini çıktığı her maça 1-0 önde başlatıyor. Hani Büyükşehir Belediyesi güzel bir slogan buldu ya, “ Çalışınca olur” diye, evet kardeşim siyasette sadece ve sadece çalışınca oluyor.

 

Etkili Yöntem

Köyün birinde adam yeni evlendiği eşiyle birlikte

eşeğe buğdayı yükleyip değirmenin yolunu

tutmuşlar. Yolda ilerlerken eşek huysuzluk edip

sırtındaki yükü yere düşürmüş ve adam çok

sinirlenmiş eşeğe dönüp “Eşek bak biiiir” demiş.

Tekrar buğdayı yükleyip yola devam ederlerken

eşek inadı ya yine sırtındaki yükü yere düşürmüş.

Bu kez adam eline sopayı alıp tam eşeğe

vuracakken hanımı:

“Aman bey eşektir bırak hayvana uyma” demiş. Adamda hanımını kırmamış eşeğe dönüp “Bak eşek bu ikiiii” demiş. Tekrar buğdayı eşeğe yüklemiş ama eşek bu durur mu bi

sağ bi sol derken hop sırtındaki yükü düşürmüş

ve adam hiç düşünmeden “Aha eşek buda üüüç”

deyip belindeki beylik silahı ile eşeğin kafasına

sıkmış. Bunu gören hanımı başlamış bağırmaya

“Sen ne gaddar bi insansın senin gibi bi insan

olmaz şimdi biz ne yaparız eşeksiz” diye

söylenirken adam araya girmiş ve

“Bak hanım bu biiirrrr demiş” ve hanımı bi daha kocasının karşısından konuşmamış..

 

Sevinememek

Temel’in karnesindeki zayıfları gören annesi sinirli sinirli Temel’e bağırır:

-Ha bu nedur? Geçen yıl sinif birincisudun, bu yıl sonuncu olmişsun!

Temel gayet sakin cevaplar:

-Anacuğum geçen yıl sen çok sevinmiştun bırak bu yıl da başka analar sevinsun da!

Dünyada Uyananların Hali

Nasreddin Hoca’ya rüyasında 999 altın vermişler. Hoca:

– Şunu bin altına tamamlayın da alayım, yoksa almıyorum, derken uyanıvermiş.

Bakmış ki ortada ne altınlar var ne de altını verenler.

– Bu ne iş Ya Rabbi ! demiş. Ahirette uyanan her şeyini önünde hazır bulacakken, Dünyada uyanan malının hepsini kaybediyor.

 

Konserve Olarak

Anneleriyle pazara çıkan iki kardeş aralarında durum değerlendirmesi yapıyorlardı. Biri ne kadar şanslı olduklarını dile getirdi:

-Bahçıvanlar fasulye, domates, biber, patates ekmese biz bunlar yiyemezdik halimiz nolurdu sonra…

 

Kardeşi sözünü kesti:

-Yoo gayet güzel yerdik niye yiyemeyelim.

-Nasıl yiyecektik ki?

-Konserve olarak 🙂

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.